Bakan açıkladı: Turizmde dönüş planı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Ersoy, temmuz ayında otellerde doluluk beklediklerini söylerken, Bakan Çavuşoğlu, İngiliz, Alman ve Rus mevkidaşları ile sık sık görüştüklerini ifade etti. İki bakan, dış hatlarda ilk etapta 19 ülkeden 22 noktaya uçuşun başlayacağı bilgisini verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2020 11:59 GÜNCELLEME 07.05.2020 11:59 SEYAHAT
Bakan açıkladı: Turizmde dönüş planı
Bakan açıkladı: Turizmde dönüş planı

Koronavirüsle mücadele kapsamında şehirlerarası seyahat yasağı, uçuşların durdurulması gibi birçok önlem turizm sektörünü olumsuz etkiledi. Pandemi süreci boyunca hareketin azalması, turizmcilerin gözünü, yaz sezonuna çevirdi.

 

Normalleşme sürecine girilmesiyle turizmin de canlanacağına inanan sektörün, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıklamalarıyla umutlandı.

TEMMUZ AYINDA HAREKET BAŞLAYACAK

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu turizm sektörü ile telekonferans yöntemi ile bir araya geldi. 

Edinilen bilgiye göre, Bakan Ersoy, turizmde yoğunluk için temmuz ayını işaret etti. Ersoy, YKS ile LGS sınavlarının haziranda yapılacağını hatırlatarak, iç turizmde doluluğun temmuz ayının ilk haftasında başlayacağını söyledi. Ersoy, "Temmuz ayının ortasında dış turizmde de yoğunluk bekliyoruz” dedi. 

Bakan Ersoy, özellikle İngiltere, Almanya, Rusya ile yakın temas halinde olduklarını, bu üç ülkeden de yoğun şekilde turist gelmesini beklediklerini anlattı. 

UÇUŞLAR BAŞLAYACAK

Toplantıda, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, İngiliz, Alman ve Rus mevkidaşları ile sık sık görüştüklerini, Türkiye'nin pandemi ile mücadelesini ve normalleşme sürecindeki başarısını anlattı. İki bakan sektör temsilcilerine ilk aşamada dış hatlarda 19 ülkede 22 noktaya uçuşların başlayacağını anlattı.  

2019'da rekor kırarak 52 milyon turist ağırlayan, 35 milyar dolar turizm geliri elde eden Türkiye, 2020'de de yeni rekorlar bekliyordu. Ancak dünyayı etkisi altına koronavirüs sonrasında planlar yeniden yapılmaya başladı. 

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR