İspanya, yurt dışından gelenlere 15 gün karantina uygulayacak

İspanya, ülke dışından gelenlere 14 günlük karantina sürecinin uygulanacağını duyurdu. Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren İspanya Hükümeti, ülkede salgını kontrol altında tutabilmek için yurt dışından gelenlere 15 Mayıs'tan itibaren karantina uygulayacak fakat bazı gruplar bu karantinadan muaf tutulacak.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2020 13:38 GÜNCELLEME 12.05.2020 13:38 SEYAHAT
İspanya, yurt dışından gelenlere 15 gün karantina uygulayacak
İspanya, yurt dışından gelenlere 15 gün karantina uygulayacak

Avrupa'da koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerden biri olan İspanya, yaz sezonu için hazırlıklara başladı. Tatilcilerin en çok tercih ettiği ülkeler arasında yer alan İspanya'da salgını kontrol altında tutmak isteyen İspanya Hükümeti, yurt dışından gelecek ziyaretçiler için önlemler aldı.

 

İspanya Sağlık Bakanı Salvador Illa i Roca, İspanya tatil planı yapanları ilgilendirecek bir duyuru yaptı. Buna göre Sağlık Bakanlığı, yurt dışından gelenlere 14 günlük karantina uygulanması gerektiğine karar verdi. Karantina uygulaması 15 Mayıs’tan itibaren başlayacak.

MASKE TAKMAK ZORUNLU

Salı günü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yurt dışından gelen yabancılar, karantinada oldukları süre boyunca acil durumlarda, sadece gıda alışverişi, sağlık hizmetlerine erişim, ilaç almak ve diğer ihtiyaç hallerinde dışarı çıkabilecek. Dışarı çıkarken maske takmaları zorunlu olacak.

 

Karantina şimdilik olağanüstü halin yürürlükte olduğu 24 Mayıs’a kadar geçerli olacak, ancak uygulamanın uzatılabileceği bildiriliyor.

KARANTİNADAN KİMLER MUAF OLACAK

İspanyol vatandaşları da dahil olmak üzere yurt dışından İspanya'ya gelecekler bu karara tabi tutulacak. Uluslararası uçak ve gemi mürettabatları ile kamyon şoförleri, sağlık görevlileri, enfekte olmuş bir hastayla temas kurmadıkları müddetçe karantinadan muaf tutulacak.

YORUMLAR 1
  • Pınar Yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınır ötesi çalışanlar, uzun mesafe nakliyat yapanlar, havayolu ekipleri ve sağlık görevlileri koronavirüsle enfekte olmuş biriyle temas kurmadıkları müddetçe karantinadan muaf tutulacak.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR