Yurt dışı seyahatleri nasıl yapılacak: Sosyal mesafeli yaz tatili

Koronavirüs nedeniyle özellikle Avrupa'daki turizm faaliyetlerinin nasıl yapılacağı merak edilirken, AB Komisyonu turizmin önünü açabilmek için tavsiye kararlarını açıkladı. Buna göre birlik sınırları içerisinde yapılacak tatillere kısıtlama getirilmemesi planlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2020 10:52 GÜNCELLEME 14.05.2020 10:56 SEYAHAT
Yurt dışı seyahatleri nasıl yapılacak: Sosyal mesafeli yaz tatili
Yurt dışı seyahatleri nasıl yapılacak: Sosyal mesafeli yaz tatili

Türkiye ile birlikte tüm dünyanın merak ettiği, "Nasıl tatil yapacağız" sorusu yavaş yavaş cevabını bulmaya başlıyor. Koronavirüs'ün etkisini yitirdiği bu günlerde, normalleşme ile daha çok konuşulan tatil sürecine ilişkin detaylar ortaya çıkıyor.

 

 

Türkiye'de Kültür Turizm Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın bir araya gelip oluşturduğu turizm sürecine ilişkin detaylar, Avrupa Birliği'nde de konuşuluyor.

 

 

AB KOMİSYONU PLANLIYOR

DeutscheWelle'de yer alan habere göre, AB Komisyonu, Birlik içi seyahat ve yaz tatilinin mümkün olması için, sosyal mesafe kurallarına uyulması suretiyle üye ülkeler arasındaki sınırların açılması tavsiyesinde bulundu.

Komisyon'un "kısıtlamasız serbest dolaşıma" dönme tavsiyeleri kapsamında, sosyal mesafe kurallarının seyahatlerde de uygulanması öngörülüyor. Belirli koşullar altında turistlerin otellerde kalmaları, restoranlarda yemek yemeleri ve plajlara girmelerinin mümkün kılınması hedefleniyor. Bunlar gerçekleşirken, yeni enfeksiyon dalgalarını önlemek amacıyla durumun sıkı gözetim altında tutulmasının da önemine dikkat çekiliyor.

ÖNLEMLER ARTILIRILACAK

Komisyon'un tavsiyeleri kapsamında, yolculara havaalanı ve uçakta koruyucu maske takma zorunluluğu getirilecek. Aynı zamanda check-in ve bagaj teslim kontuarları ile bagaj alım bantları, kalabalık oluşmasını engellemek için yeniden organize edilecek. Önerilere göre, uçaklarda orta koltukların boş bırakılması ise söz konusu olmayacak. Havayolu şirketleri, orta koltuk biletlerini satmamanın kâr etmeyi imkansız hale getireceği gerekçesiyle bu fikre sıcak bakmıyordu.

SINIRLAR KAPATILACAK

 

AB'nin dış sınırlarının en erken Haziran ortasına kadar seyahatlere kapalı kalması da öngörülüyor. Komisyon ayrıca tüketicilere, iptal edilen uçuş ve tatiller için en az bir yıl boyunca geçerli olacak kuponların verilmesini istiyor. Bu şekilde tüketicilere para iadesi yapılmaması ve turizm alanında faaliyet gösteren firmaların iflas etmesinin önlenmesi amaçlanıyor.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager Çarşamba günü konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Artık düşüncelerimiz yaza ve seyahat etmeyi çok sevdiğimiz yerlere yöneliyor. Bu da, bilimin bize söylediklerinin ışığında, seyahatin yeniden başlamasını sağlamak için kademeli ve dikkatli adımlar atılması anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Komisyon'un tavsiyeleri üye ülkeler için bağlayıcı bir nitelik taşımıyor. Sağlık ve seyahat uygulamaları konusundaki nihai karar devletlerin kendilerine ait.

AVRUPA NE DİYOR?

Koronavirüsün en ciddi biçimde vurduğu ülkelerden olan İspanya‘nın Dışişleri Bakanlığı'ndan iki kaynak, Reuters'a yaptıkları açıklamada, sınırlarının Temmuz ayına kadar tüm yolculara kapalı kalacağını aktardı.

Almanya da sınırlarını Cumartesi gününden itibaren kademeli olarak açacağını açıklamıştı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Seyahat özgürlüğü Avrupa projesinin temelinin bir parçasıdır. Ancak corona zamanlarında Avrupa bundan daha fazlasını, güvenli bir seyahati de sağlamak zorundadır" diye konuşmuştu.

KAYNAK : DW
YORUMLAR 1
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Ucakta sosyal mesafe olursa bilet fiyatlari cok pahali olur o zaman cok firmanin iflasi demektir.bu da Ekonomiye büyük zarar verir.o zaman Maskeli olarak normal ucuslar serbes olsun tabi ucaga binenleri n de konturol etmek lazim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR