Yüksekova'nın dağlarında kar ve sarı çiçeklerin kartpostallık manzarası

Hakkari'ye 80 kilometre uzaklıkta bulunan ve çevresi dağlarla çevrili düz bir ovaya kurulu olan Yüksekova ilçesi, bahar aylarıyla birlikte hayat buldu. Baharın gelişiyle açan sarı çiçekler, kartpostallık görüntüler oluşturdu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2020 10:57 GÜNCELLEME 15.05.2020 10:57 SEYAHAT
Yüksekova'nın dağlarında kar ve sarı çiçeklerin kartpostallık manzarası
Yüksekova'nın dağlarında kar ve sarı çiçeklerin kartpostallık manzarası

Hakkari İlçe merkezinin çevresindeki düz ovanın yeşil örtüsü, baharla birlikte boy vermeye başlayan sarı çiçekler ile Cilo Dağları'ndaki beyaz kar örtüsünün oluşturduğu renk cümbüşü, doyumsuz bir manzara sunarken, fotoğraf sanatçılarının da ilgi odağı oldu.

 

YÖRESEL KIYAFETLERLE POZ

Yöresel kıyafetlerle sarı çiçeklerin arasında gezen gelinlik tasarımcı Sera Güder, manzaranın ve doğanın güzelliğine ilişkin "Aynı anda dört mevsimi yaşıyoruz ve iyi hissetiren manzara huzur veriyor." ifadelerini kullandı."

 

Yöresel kıyafetlerini giyerek manzarayı ölümsüzleştirmek isteyen Güder, kamera karşısına geçere arkasına Cilo Dağlarını alıp sarı çiçeklerin arasında poz verdi.

Güder "Manzarayı ve doğayı ölümsüzleştirmek için üstümde bulunan kıyafetler, bizim kültürümüzü yansıtıyor. Yıllar önce giyilen ve takılan köfi dediğimiz sorani kıras-fistan dediğimiz kıyafetler bugün bu kıyafetlerle havanın ve baharın keyfini çıkarmak istedim. Herkesin bilmesi ve farkında olması gereken bir doğaya sahibiz." dedi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR