Otobüs bileti talebi yüzde 172, uçak bileti ise yüzde 80 arttı

Koronavirüs ile mücadele sürecinde normalleşmeye gidilmesiyle vatandaşlar, seyahat planlarını yapmaya başladı. Özellikle 65 yaş üstüne getirilen seyahat serbestliği sonrasında bayram öncesi otobüs ve uçak biletlerine talep artışı yaşandı. Otobüs bileti talebi yüzde 172, uçak bileti ise yüzde 80 arttı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2020 16:48 GÜNCELLEME 23.05.2020 16:48 SEYAHAT
Otobüs bileti talebi yüzde 172, uçak bileti ise yüzde 80 arttı
Otobüs bileti talebi yüzde 172, uçak bileti ise yüzde 80 arttı

Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, uçak bileti bilet satışlarında yüzde 80, otobüs bilet satışlarında ise yüzde 172 oranında artış yaşandığını kaydetti.

 

Enuygun.com’dan yapılan açıklamaya göre, uçak ve otobüs bileti satış tercihlerinden derlediği verilere göre bilet aramaları ve satışlarında son 2 günde çok ciddi artış oldu. 

Açıklamada, 65 yaş üstüne getirilen seyahat serbestliği, onlara bir ya da iki kişinin eşlik edebiliyor olması ve Türk Hava Yolları’nın yurt içi uçuşlarına 4 Haziran’da başlayacağını açıklaması sonrasında bilet satışlarında çok ciddi artışlar yaşandığı ve uçak bileti aramaları önceki haftaya göre yüzde 98, son dönemde satış yoğunluğu iyice artan otobüs bileti aramaların ise yüzde 66 oranında arttığına dikkat çekildi.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, uçak bileti bilet satışlarında yüzde 80, otobüs bilet satışlarında ise yüzde 172 oranında artış olduğunu belirtti.

BİLET SATIŞLARINDA BÜYÜKŞEHİRLER İLK SIRADA

Hacıbayramoğlu, bilet satışlarında ilk sıralarda alınan biletlerin tamamının büyükşehirler olduğuna dikkati çekerek, “İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Trabzon, Adana, Diyarbakır, Erzurum, Van ve Gaziantep şu dönemde en çok uçak bileti satın alınan destinasyonlar oldu. Otobüs biletinde ise Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Trabzon, Diyarbakır, Gaziantep ve Bursa en çok bilet satışı yapılan iller oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR