Konyaaltı Plajı hakkında her şey: Sosyal mesafeli plaj

Konyaaltı Plajı ülkemizin her yıl en fazla turist çeken güzide sahillerinden biri. Bu yıl salgın tedbirleri kapsamında tedbirli olarak açılacak olan plajda yeni düzenlemeler yapıldı. 1 Haziran itibariyle açılan plajlardan biri olan Konyaaltı Plajı nerede, ne önlemler alındı ve nasıl gidilir bütün detayları haberimizde verdik. Bu yaz için güvenle tercih edilebilecek plajlarımızdan birini gelin beraber tanıyalım.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2020 09:52 GÜNCELLEME 25.07.2020 09:52 SEYAHAT
Konyaaltı Plajı hakkında her şey: Sosyal mesafeli plaj
Konyaaltı Plajı hakkında her şey: Sosyal mesafeli plaj

Konyaaltı Plajı her yıl binlerce tatil seven kişiyi ağırlıyordu. Ancak bu yıl salgın dolayısıyla günlerini şimdilerde boş geçiriyor. 1 Haziran'dan itibaren açılacak olan plajlarda büyük çalışma başladı. Sosyal mesafe kuralına uygun olarak dizayn edilen plajlardan biri de Konyaaltı Plajı oldu. Bu güzide tatil adresinde alınan tedbirler vatandaşların yaz için tercih edebileceği bir plaj haline getirdi diyebiliriz. Peki Konyaaltı Plajı nerede, nasıl gidilir detaylar haberimizde. 

 

 

Konyaaltı Plajı, Lara Plajı ile beraber Antalya'nın en önemli iki plajından biridir. Bu sebeple bu yıl için düzenlemelerin ve tedbirlerin en üst düzeyde olduğu plajlardan aynı zamanda. Plajda sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek ve şezlonglarda bu kurala uygun olarak yeniden düzenlenecek. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken Konyaaltı Plajı herkesin gündemine yeniden girmeyi başardı. Daha önce hiç gitmeyen kişiler nerede olduğunu merak ederken bazı vatandaşlar ise plajın görünümünü merak ediyor. 

 

 

KONYAALTI PLAJI NEREDE?

Antalya'da bulunan Konyaaltı Plajı çok merkezi bir konumda yer alıyor. Bu sebeple herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir plaj. Konyaaltı ilçesinde bulunan plaj her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti kendine çekiyor. Türkiye'nin plajları içerisinde bulunan Konyaaltı en uzun plajlardan biri. 7 kilometre uzunluğundaki plaj bir hayli büyük. 

KONYAALTI PLAJI'NA NASIL GİDİLİR?

Konyaaltı ilçesi merkeze çok yakın bir konumda bulunduğu için kolaylıkla buraya ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma ile ulaşım oldukça kolay. Otobüsle ulaşımlarda merkezden kalkan otobüslere binebilirsiniz. Özel araç ile ulaşım sağlarken merkezden Konyaaltı tabelalarını takip ederek plaja gelebilirsiniz. Aynı zamanda merkezden Konyaaltı'na dolmuş seferleri de bulunuyor. Tercih edebileceğiniz ulaşım araçları bu şekilde. 

KONYAALTI PLAJI HAKKINDA

Antalya il merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan plajın her yıl binlerce kişiyi ağırladığını söylemiştik. Bu yıl da tatilcilerin zamanını en iyi geçirmesi açısından plajda bir dizi tedbirler alındı. Bu güzide plaj yeni sezonda misafirlerini ağırlamaya hazır.

Konyaaltı sahil şeridi yaklaşık 7 kilometre uzunluğa sahip. Kıyı şeridinde ise aralıklarla kayalıklara rastlanıyor. Çoğunluğu ise kum ve çakıl taşı olan sahil şeridi plaja dönüştürülmüş. Lara ve Kumköy’e göre daha çok tercih edilmesinin sebebi ise konumu ve denizin temizliğidir. Lara Plajı’nın kumu daha zengindir ancak Konyaaltı daha uygun ulaşım koşullarına sahip olduğu için daha çok tercih ediliyor.

Mavi Bayraklı plajlarımızdan biri olan Konyaaltı plajında 70 metre genişliğe sahip olan bölümü halk plajı olarak işlev görüyor.

sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen plajlardan biri olan konyaaltı Plajı'nda yeni düzenlemeler ise şu şekilde. 

Fotoğraf: AAAntalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çeşitli düzenlenmelerin yapıldığı Konyaaltı Sahili'nde denizde yüzerken de sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek.

Ağırladığı turist sayısı bakımından "turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya'nın gözbebeği Konyaaltı Sahili'nde, yeni sezon için Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

Fotoğraf:AAPlajda başlatılan pilot çalışmada kumsala aralarında 1,5-2 metre mesafe bırakılarak, 9 metrekarelik özel alanlar oluşturuldu. Şezlong ve şemsiyeler de sosyal mesafe kuralına göre yerleştirildi, engelliler için özel alanlar hazırlandı. Giriş ve çıkış noktalarının ayrı düzenlendiği, yönlendirme levhalarının asıldığı sahilde, yerli ve yabancı turistlerin girişe asılan 10 maddelik kurallara uyması isteniyor.

Ortak kullanım alanlarında maske takmanın zorunluğu olduğu sahilde, vatandaşın talebine göre oluşturulacak ikili, üçlü veya beşli şezlonglar her kullanımdan sonra dezenfekte edilecek.

Fotoğraf:AAPlajda, salgının yayılmasını önlemek amacıyla sigara içmek kısıtlandı. Şezlong kiralamak yerine isteyen, tahtalar çakılarak, halatlar yardımıyla oluşturulan bölümlere kendi havlusunu sererek, şemsiyesini açarak, buralarda güneşlenebilecek.

- Kumsalda çıplak ayakla yürünemeyecek

Tuvaletlere sensörlü kapıların, fotoselli muslukların ve temassız sabunlukların takıldığı, çoklu yerine tekli duş ünitelerinin monte edildiği plajda, denizde yüzmek için de tedbirler alındı.

Fotoğraf:AAVatandaşın sağlığı için her türlü tedbirin alındığı sahilde, kumsalda çıplak ayakla yürümek yasaklandı. Tatilciler, denize girene kadar terliklerini ayaklarından çıkaramayacak.

Ziyaretçiler sadece sahili kullanırken değil, denizde yüzerken de aralarında 1,5-2 metre mesafe koyacak. Mesafeyi ihlal edenler, kulelerdeki cankurtaranlar tarafından uyarılacak.

Sahilin yanında yer alan oturma alanları da yeniden düzenlendi. Çimlerin bulunduğu noktalara saksılardaki çiçeklerle kalp şeklinde "sosyal mesafe" alanları oluşturuldu. Vatandaşlar, bu alanlarda dinlenebilecek.

Fotoğraf: AA- Kıyıda sınırlar oluşturulacak

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, AA muhabirine, kontrollü normalleşme sürecinde insanların sağlığının korunması için sahilde pilot çalışma yapıldığını söyledi.

Bu yıl için yavaş turizmi öneren Atasoy, kıyılardaki yoğunluğa karşı herkesin gelişi güzel oturmaması için sınırların oluşturulacağını dile getirdi.

Söz konusu sınırlar içerisinde ziyaretçilerin kalmasının sağlıkları için önemli olacağına işaret eden Atasoy, deniz için de çalışma yaptıklarını, teknolojik imkanlardan faydalanmak istediklerini aktardı.

Atasoy, deniz alanında yüzme alanları sınırları içerisinde iki veya üçer metrelik mesafeyi korumak gerektiğini belirterek, "Cankurtaranlarımız, suyun içinde sosyal mesafenin nasıl korunması gerektiğine dair özel eğitim alacak. Mesafeyi ihlal edenler anons sistemiyle düdükle ve birtakım ilave önlemlerle uyarılacak. Denizin içinde iki metre kuralı olacak." dedi.

- "Yüzerken de sosyal mesafe korunmalı"

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın da denizin çok güvenli olduğunu söyledi.

Salgına karşı her mevsim tedbirli olmak gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Denizde de 1,5-2 metrelik sosyal mesafeyi korumak gerekiyor. Hastalıklı bireyin hapşırması sonucu denizde de bulaşabilir. Denizde bulaşmanın yüzde 90'dan fazlası hastalıklı bireyin hapşırığıyla, tükürüğüyle oluyor. Dolayısıyla sudan geçmesi düşük bir ihtimal, onun için yüzerken de sosyal mesafe korunmalı." diye konuştu.

KAYNAK : Haber7, AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR