Pamukkale'de balon uçuşları Temmuz'da başlıyor

Türkiye'nin dünyaca ünlü doğal güzelliği 'beyaz cennet' Pamukkale, yeni normalleşmeyle beraber misafirlerini ağırlamaya başladı. Koronavirüs nedeniyle 15 Mart'ta balon uçuşlarının durdurulduğu Pamukkale'de uçuşlar, 1 Temmuz'da yeniden başlayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2020 13:30 GÜNCELLEME 04.06.2020 13:32 SEYAHAT
Pamukkale'de balon uçuşları Temmuz'da başlıyor
Pamukkale'de balon uçuşları Temmuz'da başlıyor

UNESCO Dünya Miras Listesindeki Pamukkale'de 2015 yılında başlayan sıcak hava balon turları, KOVID-19 nedeniyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün aldığı kararla 15 Mart'ta durdurulmuştu.

 

 

Bölgede her geçen gün sayısı artan balonlarla ocak-mart döneminde 12 bin turist, güneşin doğuşunu gökyüzünden seyretme şansını buldu. Faaliyet gösteren 30 firma ülke ekonomisine 3 milyon dolar girdi sağladı. Balon sahipleri, 1 Temmuz olarak açıklanan yeniden başlama tarihi için hazırlıklara başladı.

 

 

BALONLAR YARI KAPASİTELİ OLACAK

Maskesiz ve sosyal mesafe kurallarına uygun uçuşlarda balon kapasitesinin yarısı kadar yolcuyla uçuş yapılacak.

Balon turizminde faaliyet gösteren Laodikya şirketinin genel müdürü Nevzat Köse, son yıllarda Pamukkale'yi görmeye gelen turistlerin balon turlarına da ilgi gösterdiğini belirtti.

REZERVASYONLAR DOLDU

Her geçen gün büyük ivme yakalayan turların salgın nedeniyle durduruluğunu belirten Köse, "Bölgede günde 30 balon şirketi tura katılıyor. Mart ayına kadar talepleri karşılamaya çalıştık. Sezon çok iyi gidiyordu. Ancak tüm dünyada etkisini gösteren virüs nedeniyle 'önce sağlık' diyerek turlar askıya alındı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 1 Temmuz'da uçuşlara izin vereceği belirtildi. Gökyüzüyle yeniden buluşmak için can atıyoruz. Misafirlerimiz tur şirketleri aracılığıyla bizi telefonla arayarak uçuşları soruyorlar. Şimdiden rezervasyonları doldurduk" dedi.

YABANCI TURİST İLGİSİ

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen ise uçuşların açılmasının ardından özellikle yabancı turistlerin balon turlarına tekrar ilgi göstereceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

Pamukkale'nin tekrar ziyarete açılmasının bölgede sevinçle karşılandığını anlatan Şen, "Yerli ve yabancı turistler, balonla Pamukkale'nin seyir keyfini çıkarmak için sıraya giriyorlardı. Tedbirler kapsamında uçuşlara ara verildiğini biliyoruz. Ama yeniden başladığında, turistlerin travertenlerin büyüleyici güzelliğini havadan görebilmek için sabırsızlıkla beklediğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR