Sıra dışı plajların herkeste merak uyandıran oluşumları

Dünyada sıra dışı çok güzel gezi noktaları bulunuyor. Bunlar tabiatın mucizesi olarak oluşmuş güzel adresler. Havaların çok iyi olması herkesi plajlara iterken biz de dünyadaki en sıra dışı sahillere ve oluşumlara sahip plajları sizler için bir araya getirdik. Bu plajlarda altın sarısı muhteşem kumlar yok onun yerine çok daha farklı manzaralar sunan malzemeler var. İşte dünyanın en ilginç plajları.

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2020 10:32 GÜNCELLEME 15.09.2020 10:32 SEYAHAT
Sıra dışı plajların herkeste merak uyandıran oluşumları
Sıra dışı plajların herkeste merak uyandıran oluşumları

Dünyanın en sıra dışı plajları farklı coğrafyalarda bulunuyor. Oluşumları sebebiyle farklı malzemeler bulunduran bu plajlar çok güzel görünümlere de sahip. Hepsi rengarenk olduğu gibi çok sayıda turisti kendine çekiyor. Dünyada farklı güçlerle oluşan bu plajlar tabiatın mucizesini de gösteriyor. Bildiğimiz altın sarısı kumlar bu plajlarda yok. Onun yerine tamamen deniz kabuklarıyla kaplı olanlar olduğu gibi camla kaplı plajlar da kendini gösteriyor. Gelin bu doğa harikalarını yakından inceleyelim. 

SIRA DIŞI PLAJLAR 

Bütün kıtalarda sıra dışı plajlar karşımıza çıkıyor. Hepsinin oluşum sebebi de farklı. Aynı zamanda farklı coğrafik özelliklere de sahip. 

 

 

AVUSTURALYA’DAKİ DENİZ KABUĞU PLAJI

En güzel manzaralardan birini sunan en ilginç plajlardan biri. Plajda kum yerine deniz kabukları bulunuyor. Denizin tuz oranı çok yüksek olduğu için midyeler istediği gibi burada üreyerek çoğalıyorlar. Hal böyle olunca midyelerin kabukları harika bir görüntü oluşturarak bütün plajı bir örtü gibi kaplıyor.

ABD’DEKİ CAM PLAJ

Amerika’da bulunan cam plaj çok farklı görünümü ile dünyanın sıra dışı plajları arasında yer alıyor. Kaliforniya’da bulunan cam plaj sadece tabiatın gücüyle değil insanların doğaya yaptığı tahribat sonucu da ortaya çıkmış. Yani insanın doğaya tahribatı sonucunda güzel bir oluşum ilk kez ortaya çıkmış. Burada yaşayan halk yıllarca bu sahile çöplerini yığmış. Bu çöpler çoğunlukla camdan oluştuğu için zamanla böyle bir forma kavuşmuş ve cam plaj böyle ortaya çıkmış. Sahildeki bütün malzemeler cam. Ancak yumuşak formdalar ve zarar vermiyorlar sebebi de dalgaların onları bu forma kavuşturması.

MALDİVLER’DEKİ IŞILDAYAN PLAJ

Gökyüzüne baktığınızda gördüğünüz yıldızlar burada denize dökülüyor gibi görünüyor. Mudhdhoo adlı adada sudaki maddelerin gece ışıldamasıyla oluşan ir doğa olayı. Işıl ışıl görünen bu güzel deniz akşamları ziyaretçilere çok güzel bir görüntü şöleni sunuyor. Sudaki plankton maddeleri dalgaların hareketleri ile aktive olarak bu güzel manzarayı oluşturuyor.

BAHAMALAR’DAKİ PEMBE KUMLU PLAJLAR

Adından anlaşıldığı üzere burası pespembe kumlara sahip bir plaj. Bu rengini ise kıyıya vuran mercanlar veriyor. Mercan kalıntıları dalgalarla minik parçalara bölünüyor. Böylece pembe renginde upuzun kumsallar kendini gösteriyor. Bahamalar’da yer alan bu güzle plajlar herkesin ziyaret ettiği ve mutlaka uğradığı yerlerden biri. Her yerde kaşımıza çıkan pembe kumsallar dünyanın farklı yerlerinde de kendini gösterebiliyor.

Dünyanın en ilginç doğa harikaları: Görenleri şaşırtan 17 adres

ABD’DEKİ YEŞİL KUMLU PLAJLAR

Altın sarısı kumlar, pembe kumlar ve cam plajlar bildiğimiz sıra dışı olan görmeye alıştığımız manzaralardı. Ancak bu plajda kumun rengi ise yeşil. Görmeye değer bir adres olan bu yerde Hawaii’de yer alan bu yeşil kumlu plaj buranın volkanik özelliğinden kaynaklanıyor. Her yerde patlayan volkanik dağlardan akan lavlar denize dökülüyor ve soğuyarak olivin adlı bir maddeye dönüşüyor. Olivin minerali burada denizden dalgalarla sahile yeniden kendini vurarak yeşil rengini veriyor.

ABD’DEKİ SİYAH KUMLU PLAJ

Altın sarısı kumlar, pembe renkli plajlar ve yeşil renkli sahillerden sonra işte karşınızda siyah kumlu bir plaj. Yine doğanın farklı etkileri sonucu ortaya çıkan ve görünümü ile herkesi şaşırtan bir plaj. Amerika’da Hawaii’de bulunuyor. Yeşil renkli kumların oluşma sebebi ile aynı olarak lavların denize dökülmesi ve soğuyarak kıyıya vurması sonucu oluşmuş. Fotoğraf kareleri için çok güzel kareler burada çıkıyor.

GALAPAGOS’DAKİ KIRMIZI KUMLU PLAJ

Zengin lav çökeltilerin farklı tepkimelere girmesi sonucu oluşan bu güzel kumlar harika manzaralar rotaya çıkartıyor. Demir bakımından zengin olan bu kumlar için bir başka teori ise mercanların parçalanarak buraya yığılması olarak yorumlanıyor.

Dünyanın en sıra dışı plajları her yönü ile dikkat çekiyor. Sıra dışı plajların oluşum yönleri ile birbirinden farklılık göstermesi de başka bir ayrıntı olarak ortaya çıkıyor. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR