Arabalı açık hava sineması nerelerde var?

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uzun zamandır kapalı bulunan sinemalar eskiye dönüşü sağladı. Arabalı açık hava sinemaları belediyeler tarafından yeniden şehirlerin belirli bölgelerine kuruluyor. Peki arabalı açık hava sineması nerelerde var? Hepsini sizler için bu haberde bir araya getirdik. Bütün açık hava sinemasına ait adresleri burada bulabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2020 14:13 GÜNCELLEME 10.07.2020 14:13 SEYAHAT
Arabalı açık hava sineması nerelerde var?
Arabalı açık hava sineması nerelerde var?

Herkesin arabasından hiç çıkmadan sinema keyfini sürdürdüğü arabalı açık hava sineması eskiden çok popülerdi. Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında yeniden gündeme gelen açık hava sinema etkinliği belediyelerin aracılığı ile halkla buluşuyor. Farklı şehirlerde ve farklı ilçelerde bulunan arabalı sinema etkinliği halkın büyük ilgisini gördü. Biz de haberimizde bütün illerde ve ilçelerde olan arabalı açık hava sinema etkinliklerini listeledik. Eski zamanların en keyifli aktivitelerinden biri olan açı hava sinema etkinliğini arabanızla deneyimlemek isterseniz bu adreslerden birini tercih edebilirsiniz. 

Büyükşehir’in arabalı sinema günlerine yoğun ilgi

Gaziantep'TE Hitit Kültür Kapısı ve Alleben Göleti’nde düzenlenen “Arabalı Sinema Günleri” nde bin 343 kişi, etkinliklerin devam ettiği 6 gün boyunca film izlemenin keyfini sürdü.


Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de 1 Temmuz'da başlayan normalleşme sürecinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından "Arabalı Sinema Günleri" gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla organize edilen etkinlgin ilk gününde Oğuzeli Kavşağı’nda bulunan Hitit Kültür Kapısı’nda perdeyi açtı. Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğe yönelik yoğun ilgi gösterildi, 24 saatlik kısa bir süre içerisinde kontenjanlar doluluk oranına ulaştı.


Mehmet Günsür ve Belçim Bilgin’in başrollerini paylaştığı “Aşk Tesadüfleri Sever” sinemasıyla start veren film gösterimi “Selvi Boylum Al Yazmalım”, "Sarıkamış Çocukları”, "Anadolu Kartalları” gibi filmler yer aldı.


Hitit Kültür Kapısı ve Alleben Göleti’nde izleyicilerin ağırlandığı sinema şöleninde gazi şehirliler, Türkiye genelinde pandemi sonrası yeni normallere uygun etkinliklere imza atarak hiçbir belediyeden geri kalmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Bursa'da açık hava sinema günleri başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen açık hava sinema etkinliği ilgi gördü. Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte filmin gösterildiği alan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralına uygun olarak düzenlendi. Daha sonra Bursalı sanatseverler için "7. Koğuştaki Mucize" filmi beyaz perdeye yansıtıldı. Sinema etkinliği ilerleyen günlerde "Bayi Toplantısı", "Konuşan Hayvanlar" ve "Annem" gibi filmlerle sürecek.

 

 

İSTANBUL'DAKİ ARABALI AÇIK HAVA SİNEMA YERLERİ 

İstanbul'un farklı yerlerinde açık hava sinem etkinliği bulunuyor. İlçe belediyeleri halkın güzel vakit geçirmesi için bazı filmleri açık havada gösterime sunacak. Bu filmler arasında eski nostalji filmler bulunduğu gibi yeni çıkan filmler de bulunuyor. 

1- Çekmeköy Arabalı Açık Hava Sinema Günleri 

 

 

Çekmeköy Hamidiye Mahallesi’ndeki eski pazar alanında 3 gün sürecek arabalı açık hava sinema günleri yapılacak. Etkinlik takvimine göre 20 Haziran Cumartesi günü Naim, 21 Haziran Pazar Rafadan Tayfa Göbeklitepe ve 22 Haziran Pazartesi 7. Koğuştaki Mucize filmleri gösterilecek. 21.00’de başlayacak etkinliklerde mısır, su ve çikolata ikramları yapılacak.

2- Başakşehir Arabalı Açık Hava Sineması 

Hayatlarında ilk kez araba ile açık havada sinema keyfi yaşayan Başakşehirliler, etkinlikten çok memnun kaldıklarını dile getirerek, Başakşehir Belediyesi’ne ve Başkan Yasin Kartoğlu’na teşekkür etti. Film izlemeye gelen vatandaşlara Belediye ekipleri tarafından patlamış mısır ve gazoz ikram edildi.
“Arabalı açık hava sineması” keyfi 12 Haziran Cuma ve 13 Haziran Cumartesi akşamları saat 21.00’de Bahçeşehir Gölet / Tören Alanı’nda “7. Koğuştaki Mucize” filmi ile devam edecek. İlerleyen günlerde yeni etkinlikler yine bu haberimizde yer alacak. 

3- Kartal Açık Hava Sineması 

Sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek yapılacak olan etkinliklerde Kartallılar, 12-13-14 Haziran boyunca “Arabalı Sinema” nostaljisi yaşadı. İlerleyen günlerdeki etkinlikler yine bu haberimizde olacak. 

Adana'daki Açık Hava Sinema Etkinliği

Adana'nın Yüreğir Belediyesi tarafından düzenlenen nostaljik arabalı sinema etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Korona virüs önlemleri kapsamında evlerinden çıkmayan vatandaşlar, araçlarında sinema keyfini yaşayarak moral buldu.

Yüreğir Belediyesi korona virüs tedbirleri kapsamında sinemaya gidemeyen vatandaşlar için Millet Bahçesi'nde nostaljik arabalı sinema etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Adanalılar yoğun ilgi gösterdi. Dev ekranda yapılan gösterimde sinemaseverler, araçlarından inmeden film izledi. Belediye çalışanları ise film izleyen vatandaşlara ücretsiz olarak patlamış mısır ile gazoz ikram etti. İleriki günlerde yine sine etkinliği olduğu taktirde haberimizde yer alacaktır. 

Bursa Melikgazi Açık Hava Sinema Etkinliği 

Melikgazi Belediyesi’nin, korona virüs günlerinde vatandaşlara moral kapsamında başlattığı ‘Arabalı Sinema Günleri’nde Babalar Günü'ne özel gösterim düzenleyecek. 21 Haziran 2020 Pazar günü İldem Kaysermall AVM otoparkında gerçekleştirilecek etkinlikte ‘Bizim İçin Şampiyon’ filmi gösterilecek.
“Rezervasyon için lütfen 0530 253 91 91 numaralı Whatsapp hattımız üzerinden iletişime geçmeyi unutmayın” diyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Korona günlerinde vatandaşlarımız evlerinde çok sıkıldı. Biz de belediye olarak onlara moral olsun diye birkaç kültürel program düzenledik. Geçen hafta başlatmış olduğumuz arabalı sinema etkinliğimiz çok sevildi, çok ilgi gördü. Belirli sayıda otomobilin girişine izin verilecek etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlarımızın 0530 253 91 91 numaralı WhatsApp hattından randevu alması gerekiyor. Etkinlik günü randevu alan ve listeye alınmış kişilerin araçlarıyla arabalı sinema etkinliğinin yapıldığı alana girişine izin verilecek. İldem Kaysermall AVM otoparkında düzenlenecek arabalı sinemada; Ahmet Katıksız'ın yönettiği ve Serkan Yörük ile birlikte senaryosunu yazdığı dramatik ve biyografik gerçek bir hikâye olan "Bizim İçin Şampiyon" filmi ücretsiz gösterilecek. Böylece sinemaseverler arabalarından inmeden güvenli bir şekilde sinema keyfi yaşayacak. Tüm sinema severleri etkinliğimize bekleriz” dedi.
Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, arabalı sinema günlerinin farklı filmlerle her hafta farklı bir bölgede yapılacağını hatırlattı.

Kayseri Arabalı Açık Hava Sinema Etkinlikleri 

Melikgazi Belediyesi'nin farklı etkinliklere imza attığını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Bu akşam dev ekranda arabada sinema gösterisi başlattık. Bu etkinliğimiz her hafta farklı mahallemizde devam edecek. Etkinlikte yer almak için seyirciler önceden randevu alarak alana geldi. Yine etkinliğimize büyük bir ilgi vardı. Bizler de belediye olarak vatandaşlarımıza mısır, çay ve dondurma ikram ettik. Korona virüsünden dolayı insanlar evlerinde çok sıkıldı. Vatandaşlarımız bu yüzden farklı etkinlikler istiyor. Biz de onlar için yeni programlar düzenliyoruz. Bu akşam Dağ-2 filmi seyirci ile buluştu. Her hafta farklı bir mahallemizde yeni ve sürpriz filmlerin gösterimi olacak. Bu etkinliğimiz rezervasyonlu. O yüzden lütfen 0530 253 91 91 numaralı WhatsApp hattımızdan randevu alınız. Belediye olarak bizlerde etkinlik ve çalışmalarımıza önlemlerimizi alarak devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın yüzleri güldükçe bizler de mutlu oluyoruz" dedi.
Araç içerisinde film seyretmenin keyfini yaşayan vatandaşlar ise, çok memnun kaldıklarını ve bu etkinliklerin yaz boyu devam etmesini istediklerini söyledi.

Afyon İscehisar'da Açık hava Sinema Günleri 

Yeni tip Coronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında sinema salonlarına gidemeyenler için Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde "açık hava sineması" etkinliği düzenlenecek. İscehisar Belediyesinin katkılarıyla, Corona virüs salgını sonrasında tüm dünyada rağbet gösterilen arabalı sinemada film günleri etkinliği 20 Haziran günü saat 21.00'de İscehisar Belediyesi Pazar Meydanı’nda gerçekleşecek.

Bursa Nilüfer Açık Hava Sinema Günleri

Nilüfer Belediyesi, arabalı sinema nostaljisi yaşamak isteyenler için film gösterimleri başlatıyor. Balat Atatürk Ormanı’nda haftada iki gün düzenlenecek ücretsiz etkinliğe katılmak isteyenlerin, önceden rezervasyon yaptırması gerekiyor.
Nilüfer Belediyesi, korona virüs pandemisi nedeniyle uzun süredir dışarıda sinema keyfi yaşayamayanlar için, arabada açık hava sineması etkinliği başlatıyor.
Nilüfer Belediyesi, ücretsiz olarak düzenleyeceği ve herkese nostalji yaşatacak etkinlikle, 10 Haziran Çarşamba gününden itibaren haftada iki gün sinema meraklılarını birbirinden güzel filmlerle buluşturacak.
Balat Atatürk Ormanı’nda düzenlenecek arabada açık hava sinema etkinliğinde, Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralları uygulanacak. Film gösterimi süresince kimse aracını terk edemeyecek.

Nilüfer Belediyesi’nin arabalı sinema etkinliği 10 Haziran Çarşamba günü saat 21.00’de “Yılanların Öcü” filmiyle başlayacak. Etkinlik kapsamında 12 Haziran Cuma günü “İtirazım Var”, 17 Haziran Çarşamba günü “Selamsız Bandosu” , 19 Haziran Cuma günü “Ölümlü Dünya”, 24 Haziran Çarşamba günü “Ah Güzel İstanbul”, 26 Haziran Cuma günü “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar”, 1 Temmuz Çarşamba “Vesikalı Yarim”, 3 Temmuz Cuma “Unutursam Fısılda” isimli filmler saat 21.00’de sinema meraklıları ile buluşacak.
Film gösterimleri sırasında arabalı sinema nostaljisinin bir parçası olan patlamış mısır, gazoz gibi yiyecek ve içecekler de alanda servis yapacak personel tarafından satışa sunulacak.
Açık havada film izleme keyfi yaşamak isteyenler Nilüfer Belediyesi’nin biletweb sitesinden 5 Haziran’dan itibaren yerlerini ayırtabilecek. Film gösteriminin yapılacağı alanda toplam 70 araç bulunabileceği için film gösterimlerine katılmak isteyenlerin yerlerini önceden ayırtması gerekiyor.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR