İtalya iç turizmini teşvik etmek için ikramiye dağıtacak

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği ülkelerden birisi olan İtalya turizmi canlandırmak için harekete geçti. Ülke genelinde iç turizmin canlandırılması için ikramiye dağıtılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2020 09:16 GÜNCELLEME 22.06.2020 09:40 SEYAHAT
İtalya iç turizmini teşvik etmek için ikramiye dağıtacak
İtalya iç turizmini teşvik etmek için ikramiye dağıtacak

Ülkelerin ekonomilerini de etkileyen koronavirüs salgınından kurtulmak için çeşitli programlar düzenleyen devletlere bir yenisi daha eklendi. Yaz sezonunu verimli geçirmek isteyen İtalya, turizmi hareketlendirmek istiyor. Bunun için harekete geçen Roma hükümeti, vatandaşlarına ikramiye dağıtacak.

 

 

TATİL İKRAMİYE PAKETİ

İtalya hükümeti aldığı kararla vatandaşlarına 500 euroya kadar yardım yapacak. Turizmi canlandırmak için açıklanan yardım paketinin büyüklüğünün 2.4 milyar euro olduğu belirtildi.

 

 

Karara göre yıllık geliri 40 bin eurodan az olan İtalyan aileler 2020 yılı içinde yapacakları tatil için devlet yardımına başvurabilecek. Yardımın miktarı bekar, evli ve çocuklulara ayrı ayrı olacak. Örneğin tek başına yaşayanlara 150 euro (yaklaşık 1.150 TL) yardım yapılacak. Çiftlere 300 euro (yaklaşık 2.300 TL) ve çocuklu ailelere 500 euro (yaklaşık 3.840 TL) yardım yapılacak.

İtalyanlar yardımı doğrudan almayacak. İkramiyenin yüzde 80'i konaklama giderlerinden, yüzde 20'si de gelir vergisi beyanından düşülecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR