Bild muhabirinden çarpıcı tespit: Antalya Berlin'den daha tedbirli

Almanların Türkiye'ye gelmesine engel olan Berlin Hükümetii, sebebin Kovid-19 olduğunu, salgın nedeniyle Türkiye'nin güvensiz olduğunu iddia ediyor. BILD muhabirlerinden Michael Quandt ise söz konusu iddiayı yerinde görmek için Türkiye, Antalya'ya geldi. Tatil için bir tesiste konaklama yapan Quandt, Alman hükümetini yalanlayan ve Türkiye'nin ne kadar güvenli olduğunu ispat eden bir habere imza attı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2020 10:22 GÜNCELLEME 23.06.2020 10:23 SEYAHAT
Bild muhabirinden çarpıcı tespit: Antalya Berlin'den daha tedbirli
Bild muhabirinden çarpıcı tespit: Antalya Berlin'den daha tedbirli

Koronavirüs salgınında en erken reaksiyon gösteren ülkelerden biri Türkiye oldu. Özellikle pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu'nun başarılı bir şekilde yürüttüğü eylem paketleri, bugün vaka sayısılarının düşmesine; ölümlerinse diğer ülkelere nazaran daha az bir seviyede kalmasını sağladı.

 

 

Bunun yanı sıra Türkiye, Kovid-19'la mücadelede en başarılı, parmakla gösterilen ülkelerden de oldu. Fakat pandemi sürecinin yerini normalleşme dönemi alırken, bu sefer Avrupa'nın başını çektiği bir grup ülke sözde "sağlık" nedeniyle Türkiye'ye tatil yasağını kaldırmadı.

Özellikle Almanya'da çokça konuşulan bu durumu yerinde görmek isteyen BILD'in muhabirlerinden Michael Quandt Türkiye'ye geldi ve oldukça çarpıcı bir habere imzasını attı.

 

 

BERLİN'DEKİ KONTROLLER DAHA KÖTÜ

Hürriyet'te yayınlanan habere göre, Gazetenin muhabiri Berlin’e dönüşünden 30 saat önce Antalya’da hastanede koronavirüs testi yaptırdığını ve sonucun negatif çıkması üzerine uçtuğuna da haberde yazdı. Muhabir, “Böylece Berlin’de 14 gün karantinada tutulmaktan kurtuldum” dedi.

Dönüş yolunda uçakta yolculara bilgilendirmek amacıyla broşürler dağıtıldığını da yazan muhabir, Berlin Tegel Havaalanı’ndaki uygulamayı ise şöyle kaleme aldı: “Havaalanında kontrol yok, uyarı yok. Berlin Tegel Havaalanı’nda uygulanan sosyal mesafe kuralı ve hijyenik önlemler de Antalya Havaalanı ile kıyaslandığında kötüydü.” 

ÖNLEMLER HASSASİYETLE UYGULANIYOR

'Michael Quandt' adlı muhabirin Antalya izlenimlerini anlattığı haberi Bild'de 'Cankurtaran bile maske takıyor' başlığıyla yayınlandı. Haberde Berlinden Antalya'ya seyahatte alınan önlemler adım adım anlatıldı. Türkiye'nin ne kadar güvenli bir ülke olduğu tarafsız gözle ortaya çıkarıldı.

Habere göre Türkiye'ye uçuşlarda maske takmak zorunlu. Kurala uymayanlara 70 ile 700 Euro arasında ceza kesiliyor. Maske takmamak için direnen yolcular aktarma yapılacak havaalanında uçaktan indiriliyor.

-Antalya Havaalanı’nda tüm gelen yolcuların ateşi ölçülüyor. Ateşi 37.8’den yüksek çıkanlara hemen havaalanında koronavirüs testi uygulanıyor.

-Uçaktan alana ve alandan da otele kadar otobüsle yapılan transferlerde her iki koltuktan birinin boş bırakılması zorunlu.

-Otele girişte içecek ikramı yerine müşterilere el temizliği için dezenfektan veriliyor ve ateşi yeniden ölçülüyor. Otel odasının banyosunda da temizlik için tüm önlemler alınmış.

KAYNAK : BILD
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık bakanı ve bilim kurulu değilde erdoğan bu pandemi sürecinide iyi yönetti.yoksa bilim kuruluna kalsa 2 sene evde kalırdık.Allah reisten razı olsun.
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Genel olarak ve sadece almanlara Türkiyeye gelmelerinde kota uygulanmali.Mesela her yil 10 bin alman.
    Cevapla
  • 123 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen. Almanyaya aldıkları Türk sayısından 1 fazlasına imkan verilmemeli..
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    neden ülkemize aldık bu soysuzu o zaman
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkenin artık marka olması gerek hala adamlar 3 dünya goruyir buraya gelen herkese özgürlük sağlık gibi güvence verilmesi gerek oyke tanıtmak lazım
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem ülkeme hakaret edecek hemde tatil yapmaya mı gelecek ?
    Cevapla
  • Çaldıran.....1514 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendine gel ; buraya gelen turistler özgür değilmi??
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi en çok karalayan yalancı gazete bild
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte sen böyle davranırsan bizden olanı da küstürürsün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR