İngiltere, Türkiye dönüşü karantinayı kaldırıyor

İngiliz Guardian gazetesi, İngiltere hükümetinin Türkiye başta olmak üzere bir dizi ülkeye tatile gidenlerin dönüşlerinde kendilerini iki hafta süreyle karantinaya almaları kuralını kaldırmaya hazırlandığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2020 14:07 GÜNCELLEME 24.06.2020 14:07 SEYAHAT
İngiltere, Türkiye dönüşü karantinayı kaldırıyor
İngiltere, Türkiye dönüşü karantinayı kaldırıyor

Koronavirüs sürecinde normalleşmeye geçildi. Özellikle tatil sezonun başlaması karantina uygulamasının nasıl işletileceği sorularını da beraberinde getirdi. Pek çok ülke tatil dönüşlerinde vatandaşlarına karantina uygulamasıyla ilgili düzenleme yaparken o ülkelerin arasına İngiltere'nin de eklenmeye hazırlanıyor.

 

İngiltere hükümetinin Türkiye başta olmak üzere bir dizi ülkeye tatile gidenlerin dönüşlerinde kendilerini iki hafta süreyle karantinaya almaları kuralını kaldırmaya hazırlandığı belirtildi.

HAVA KÖPRÜSÜ KURULACAK

İngiliz Guardian gazetesi,Guardian, İngiltere ile tatil merkezleri arasında kurulacak "hava köprüsünün" Türkiye, İtalya, İspanya, Yunanistan, Hırvatistan, Avusturya ve Almanya'yı kapsayacağını yazdı.

 

Bu konudaki kararın, turizm sektörüne zaman tanımak için, hükümetin karantina programını gözden geçireceği Pazartesi gününden önce açıklanmasının beklendiğini bildirdi. 

DÜŞÜK RİSK FAKTÖRÜ

Listenin, enfeksiyon oranının İngiliz vatandaşlarının tatil dönüşü 14 gün kendilerini karantinaya almasını gerektirmeyecek kadar düşük olması kriterine göre hazırlandığı belirtiliyor.

Adı açıklanmayan bir hükümet yetkilisi 100 bin kişiye düşen vaka sayısına bağlı olarak listenin değişebileceğini, programın "Çekirdek Akdeniz ülkeleri" ve Orta Avrupa'daki bazı ülkelerini kapsamasının planlandığını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR