Sessiz, sakin ve doğa içinde: Boraboy Gölü kamp alanı

Kampçıların en uğrak yerlerinden biri Boraboy Gölü. Amasya'da yer alan doğal tabiat parkı sessiz ve sakin olması sebebiyle salgın döneminde adım adım normalleşmelerin gerçekleştiği şu günlere daha çok tercih edilir oldu. Doğanın içerisinde kuş sesleriyle uyanılan gölde kamp alanları bulunduğu gibi ağaç evlerde tatil yapmak da mümkün. İşte detaylar.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2020 18:11 GÜNCELLEME 23.09.2020 18:11 SEYAHAT
Sessiz, sakin ve doğa içinde: Boraboy Gölü kamp alanı
Sessiz, sakin ve doğa içinde: Boraboy Gölü kamp alanı

Boraboy Gölü Amasya'nın Taşova ilçesinde adeta cennetten bir köşe olarak bulunuyor. Eşsiz doğal güzelliğe sahip olan heyelan set gölü muazzam bir tabiata sahip ve kamp için en ideal yerlerden. Karavan kampı ve çadır kampı için uygun olan göl çevresinde kalmak için ağaç evler dahi bulunuyor. 

 

 

Sessiz ve sakin olması sebebiyle Koronavirüs salgınının etkin olduğu bu dönemlerde yeniden normalleşme adımlarının atılmasıyla göl daha çok merak edilir oldu. Sosyal mesafenin en iyi korunduğu doğanın içerisinde kuşlar ve ağaçlarla baş başa bir adres. 

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan korona virüs salgını, doğaya olan ilgiyi artırdı.

 

 


Türkiye'de de vatandaşlar, salgın sonrası kalabalık ortamlardan kaçarak doğaya yöneldi. Vatandaşlar özellikle, hafta sonları şehir merkezinde kalmayarak aileleri, arkadaşları ile birlikte doğa gezisine çıkıyor. Amasya’nın Taşova ilçesinde Boraboy Gölü Tabiat Parkı’nda vatandaşlar kurdukları çadırlarda veya karavanlarda kalarak hafta sonlarını doğada geçiriyor.

İstanbul'a yakın kamp yerleri listesi
Boraboy Gölü Tabiat Parkı’nda il dışından gelen vatandaşlar birkaç günlüğüne eşsiz bir manzara karşısında kurdukları çadırların içerisinde kamp yapıyorlar. Amasya merkeze yaklaşık 62 kilometre uzaklıkta yer alan Boraboy Gölü gelen tüm misafirlerine kapılarını açıyor.


Hem korona virüsten uzak kalmak hem de yaz sıcaklıklarından kurtulmak isteyen vatandaşlar Türkiye’nin bir ucundan gelerek doğanın tadını çıkarıyor. Tabiat harikası olarak nitelendirilen Boraboy Gölü, doğa yürüyüşünü, pikniği ve kampı masalsı bir dünyada yaşamak isteyenlerin ilk tercihleri arasında bulunuyor. Sessizlik, sakinlik ve doğa ile baş başa kalmanın vereceği huzur ise tüm aradıklarınızı Boraboy Gölü’nün eşsiz atmosferi içerisinde bulabilirsiniz.


İstanbul, Erzurum ve diğer illerden gelen birçok vatandaş kurdukları çadırlarıyla eşsiz manzaranın tadını çıkarıyorlar.

Karavan çeşitleri arasında en çok tercih edilen modeller!


Doğa sever Erdal Taşkın, “Şu anda bulunduğumuz bölge Boraboy Milli Parkı. Bizler İstanbul’dan 7 kişi geldik buraya. Yaklaşık bir 4 günlük kamp yapmayı düşünüyoruz burada. Gördüğünüz gibi tabiat gayet güzel ortam. Çadırlarımız kurduk. Kamp ortamı. Bu tabiatın güzelliğini yaşamaya geldik. Gelmek isteyen herkese buranın güzelliklerini tavsiye ediyorum şahsım adıma. Ortam, doğa her şey harika yani” dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR