Ordu Büyük Şehir Belediyesi gezilecek yerler tanıtım filmi

Son yıllarda binlerce turisti kendine çeken Ordu kenti gezilecek yerlerine her geçen gün yenisini ekliyor. Harika adreslere sahip olan kent en çok yaylaları ile ön plana çıkıyor. Ordu Büyük Şehir Belediyesi ise yeni tanıtım filminde kentin her yerindeki doğal ve tarihi güzelliklere yer verdiği gibi manzaraları da paylaşmayı ihmal etmedi. İşte Ordu'nun en güzel manzaralarını sunan o tanıtım filmi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2020 10:40 GÜNCELLEME 30.06.2020 10:40 SEYAHAT
Ordu Büyük Şehir Belediyesi gezilecek yerler tanıtım filmi
Ordu Büyük Şehir Belediyesi gezilecek yerler tanıtım filmi

Ordu Büyük Şehir Belediyesi birbirinden güzel gezilecek yerleri bir araya getirdi. Tanıtım filminde Ordu'nun yaylaları ve daha nice güzel gezi noktaları bulunuyor. Bu gezi noktalarında uzayıp giden Karadeniz manzaraları da tüm ihtişamı ile yer alıyor. Masmavi ve dalgalı Karadeniz'in bulunduğu tanıtım filminde yaylalar da ön plana çıkıyor. 

 

Ordu Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler şehrin tanıtım filmini resmi Twitter hesabından yayınlayarak tüm Türkiye ile paylaştı. 

 

ORDU HAKKINDA  

Türkiye’nin en kalabalık otuzuncu şehri olan Ordu turizm açısından ülkemiz için önemli bir konuma sahiptir. 754 bin nüfusu bulunan şehir Karadeniz'in en güzel manzaralarına sahip. Gülyalı, Perşembe, Fatsa gibi ilçeleri en bilinen yerleri.  

Ordu ilinin tarihi ise MÖ 400 yılına kadar uzanıyor. Eski adı Kotyora olan kent arşivde yer alan verilere göre Türkler tarafından kurulan bir şehir.  

Tarımın çok büyük bir yer tuttuğu şehirde nüfusun neredeyse yüzde 80’i tarımcılık ile uğraşmaktadır. Fındık yetiştiriciliği ile Türkiye’nin fındık ihtiyacının yüzde 50’sini karşılamaktadır. Ünye, Fatsa ve Perşembe fındık yetiştiriciliğinde ilk sırada yer almaktadır. Aynı zamanda arıcılık da burada en çok görülen faaliyetler arasında yer almaktadır. Özellikle kestane balı çok meşhurdur. Kıyı kesimde yaşayan halk ise geçimini bunlardan farklı olarak balıkçılık ile karşılamaktadır.  

Bunların yanı sıra kamp alanları bakımından zengin olan şehirde ormanlık alanların fazla olması da doğanın tertemiz havasını ziyaretçilere sunmaktadır. Aynı zamanda en geniş plajlarını gezerek güzel denizin tadını çıkartabilirsiniz. İnciraltı, Kavaklar ve Uzunkum genişliği ile dikkat çeken en ünlü plajlarıdır. Çamlık piknik alanı ise dinlenmek ve tertemiz hava almak için birebir yerlerdendir. Fatsa’da sualtı dalışı yapmak için ideal mekanlar bulunmaktadır.  

Yeşilin her tonunu görebileceğiniz harika gezi noktalarından biri olan Perşembe Yaylası, Turnalık Yaylası ve Çambaşı Yaylası da Ordu’da gezilecek yerler arasında gösterilmektedir.  

Bahar aylarında ise şehrin en büyük gölü olan Ulugöl eşsiz güzellikte bir manzara sunmaktadır.  

Turistlerin Ordu'daki gözde mekanı: Boztepe

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR