Hafta sonu yurt içinde gidilebilecek 11 rota

Hafta sonları şehrin karmaşasından ve gürültüsünden uzaklaşmak için İstanbul'dan çok uzaklaşmadan kafanızı dinleyebileceğiniz birbirinizden güzel birçok rota sizleri bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2020 15:32 GÜNCELLEME 20.11.2020 15:32 SEYAHAT
Hafta sonu yurt içinde gidilebilecek 11 rota
Hafta sonu yurt içinde gidilebilecek 11 rota

İstanbul'un kalabalığından ve iş hayatının stresinden uzaklaşmak için bir hafta sonu tatili yapmak herkesin hakkıdır! Neyse ki birkaç günlüğüne kafanızı dinleyebileceğiniz ama İstanbul'dan da çok uzaklaşmayacağınız birçok rota bulunur. Küçük bir hafta sonu kaçamağı yapabileceğiniz en güzel ve huzurlu noktaları inceleyebilirsiniz.

 

 

Huzurun Adresi: Polonezköy

Hafta sonu tatili için ideal rotalardan biri olan Polonezköy'e çok kısa bir yolculukla ulaşabilirsiniz. Yemyeşil doğası ve huzurlu atmosferi ile sizi anında etkileyecek olan Polonezköy'de yapabileceğiniz pek çok etkinlik bulunur. Uzun ve romantik yürüyüşler yapabileceğiniz, bisiklet sürebileceğiniz, piknik yapabileceğiniz ya da tarihi yerleri keşfedebileceğiniz Polonezköy'de konaklayabileceğiniz birçok şirin butik otel de vardır.

 

 

Prens Adaları'nın En Güzeli: Büyükada

Yalnızca 1 saatlik vapur yolculuğu uzağınızdaki Büyükada, hafta sonunda ufak bir kaçamak için harika bir tercihtir. Nostaljik sokakları, güzel mimarisi, yeşil ve mavinin harika uyumu ile Büyükada'ya olan seyahatiniz sizi şehrin stresinden uzaklaştıracaktır. Bir bisiklet kiralayarak dolaşabileceğiniz Büyükada'da Rum Yetimhanesi'ni, Aya Yorgi ve Meryem Ana Kiliseleri'ni mutlaka görmelisiniz. Tarihi gezinize lezzetli bir mola verip meşhur ada dondurmasını da tatmayı unutmayın!

Termal Mucizesi ile Yalova

İstanbul'dan en kolay ulaşabileceğiniz şehirlerden biri olan Yalova, size dinlendirici ve keyifli bir hafta sonu tatili sunar. Dünyaca ünlü şifalı kaplıcalara sahip olan Yalova'da konaklayabileceğiniz çok sayıda termal otel bulunur. Doğanın mucizelerinin yanı sıra tarihi açıdan da zengin olan Yalova'daki seyahatinizde Yürüyen Köşk'ü ve Elmalık Kalesi'ni kesinlikle görmelisiniz. 

Marmara Denizi'nin İncisi: Avşa Adası

Hafta sonu tatili için bir başka rota ise Avşa Adası. Ortalama 3 saatte ulaşabileceğiniz Avşa Adası, tertemiz denizi ve doğası ile özellikle yaz aylarında pek çok ziyaretçi ağırlar. Konaklayabileceğiniz çok sayıda otelin bulunduğu Avşa Adası'nda gece hayatı da oldukça renkli ve eğlencelidir. Birbirinden güzel koylarda denize girebileceğiniz ve adanın ünlü şaraplarını tadabileceğiniz Avşa'da hediyelik eşya alabileceğiniz birçok mağaza da vardır.

Göz Alıcı Manzarası ile Abant

Kartpostallardan fırlamış gibi görünen Abant, Bolu'ya bağlıdır ve hafta sonu tatilinizi bambaşka bir havaya büründürme potansiyeline sahiptir. Her mevsim size eşsiz bir manzara sunan Abant'ta piknik ve kahvaltı yapabileceğiniz birçok restoran bulunur. Kuş cıvıltılarının hiç kesilmediği ve yeşilin her tonunu bir arada görebileceğiniz Abant'ta dilediğiniz gibi bisiklet sürebilir ya da yürüyüş yapabilirsiniz. Üstelik Abant'a kadar gelmişken, çevredeki şelaleleri ve yaylaları da gezmelisiniz. 

Yeşilin Her Tonunu Bir Arada Görebileceğiniz Ağva 

Şile ilçesine bağlı olan Ağva, İstanbul sınırlarından çıkmadan hafta sonu tatili yapabileceğiniz bir diğer seçenektir. Yaz aylarında denize girebileceğiniz Ağva'da çok güzel plajlar ve koylar bulunur. Güne zengin ve lezzetli bir kahvaltıyla başlayacağınız Ağva, eşsiz bir manzaraya ve tertemiz bir doğaya sahiptir. Saklı Göl ve Kurudere Şelalesi'ni de kesinlikle ziyaret etmeniz gereken Ağva'da birkaç gün konaklayacaksanız, çevredeki şirin köylere de göz atabilirsiniz.

Deniz, Güneş ve Eğlence Arıyorsanız Doğru Adres: Şarköy

Güzel doğası, mavi bayraklı plajı, sımsıcak insanları ve eğlenceli atmosferi ile Şarköy; hafta sonu kaçamağı için mükemmel bir tercihtir. Şarköy'ün çevresinde Uçmakdere, Eriklice ve Güzelköy gibi pek çok köy bulunur. Eşsiz mimarisi ile dikkat çeken bu köyler, ekstrem sporlarla ilgilenen konuklar için de fırsatlar sunar. Özellikle yaz döneminde sıkça tercih edilen Şarköy'de konaklayabileceğiniz birbirinden güzel oteller ve pansiyonlar bulunur. 

Muhteşem Doğasıyla İğneada

İstanbul'a çok yakın olmasına rağmen en az bilinen yerlerden biri de İğneada'dır. Adeta saklı bir cennet olan İğneada, sizi güzel doğası ve manzarasıyla büyüleyecektir. Kırklareli'ne bağlı olan İğneada'da bulunan Longoz Ormanları Parkı kesinlikle görülmeye değerdir. İğneada'da doğayla baş başa kalabileceğiniz hafta sonu tatilinizde bölgenin en güzel restoranlarında taptaze balıkları da tadabilirsiniz.

Şehrin Kalabalığından Uzak: Sapanca

Hafta sonu için gelebileceğiniz ve İstanbul'dan yaklaşık 90 dakikada ulaşabileceğiniz Sapanca, Sakarya'ya bağlıdır. Sakarya Gölü'nün çevresinde ağaçlarla çevrili bir yolda yürüyüş yapmanın keyfi hiçbir şeye değişilmez. Sapanca'ya gelmişken yakınlardaki Maşukiye ve Kırkpınar gibi ilçeleri de ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda ATV'ye binebileceğiniz ya da paintball oynayabileceğiniz Sapanca, arkadaş grubunuzla haftanın stresini atmak için de harika fırsatlar sunar.

Masmavi Deniziyle Erdek

Balıkesir'in en güzel beldelerinden biri olan Erdek, hafta sonu tatili için gidilebilecek harika bir alternatiftir. Hem doğası hem de tarihiyle dikkat çeken Erdek'te Kyzikos Antik Harabeleri'ni ve Erdek Kalesi'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Aynı zamanda Seyit Gazi Tepesi, gün batımını seyredebileceğiniz en güzel noktalardan biridir. Sakin ve huzurlu bir tatil yapabileceğiniz Erdek'te çevredeki köyleri de gezebilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Görülecek Çok Şey Var: Amasra

Günübirlik ya da hafta sonu ziyaret etmek için çok iyi bir tercih olan Amasra, Bartın'a bağlıdır. Karadeniz kıyısında bulunan bölge; zengin tarihi, farklı mimarisi ve güzel doğasıyla dikkat çeker. Amasra'nın renkli çarşısından hediyelik eşya alabileceğiniz gibi, bölgenin lezzetli yiyeceklerini deneme şansı bulabilirsiniz. Amasra seyahatinizde Amasra Kalesi'ni ve Kemerdere Köprüsü'nü görmeyi sakın ihmal etmeyin! Ekonomik tatil yazımızı okumadan geçmeyin.

KAYNAK : H.I.S Türkiye
YORUMLAR 1
  • nedim defans 3 yıl önce Şikayet Et
    her birisi en az 500 lira masraf
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR