Dünyanın en renkli köşeleri! Türkiye'den bir yer listede

Dünyada rengarenk manzaraları ile öne çıkan yerler var. Farklı coğrafyalarda yer alan renkli adresler içerisinde Türkiye'den de bir yer bulunuyor. Hepsi görmeye değer rengarenk adresler hangi ülkelerde gelin hepsini beraber keşfedelim.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2021 11:29 GÜNCELLEME 03.02.2021 11:29 SEYAHAT
Dünyanın en renkli köşeleri! Türkiye'den bir yer listede
Dünyanın en renkli köşeleri! Türkiye'den bir yer listede

Renkli bir yolculuğa çıkmak isterseniz dünyanın en renkli yerlerini de görmeniz gerekiyor. Farklı ülkelerde bulunan rengarenk adresler fotoğraf çekilmek için en ideal yerler. Fotoğraf karelerinde rengarenk görünen manzaralar görmeye değer gezi yerlerinde bulunuyor. Seyahat ettiğiniz ülkelerdeki renkli rotaları keşfetmeden önce bu yerlere göz atmanızda fayda var. İşte listelenen dünyanın en renkli adresleri. 

1- Sighisoara/Romanya

Her yıl binlerce kişi stüdyo gibi olan bu renkli yerleri ziyarete gidiyor. Romanya'nın en renkli kasabası olan bu yer ilginç Gotik detaylara sahip. Rengarenk evler ve kıvrımlı sokaklar harika görüntüler oluşturuyor. 

2-Girona Riverfront / İspanya 

İspanya'da en güzel korunan yerlerden biri burası. Renkli yapısı ve manzarası ile herkesi hayran bırakıyor. Girona Riverfront'ta dünyaca ünlü bir restoran bulunuyor ve Gustave Eiffel tarafından yapılan bir de köprü yer alıyor. 

3- Colmar/ Fransa

Rengarenk detayları ile dikkat çeken yerlerden biri de Colmar oluyor. Alsas Kasabası'nda bulunan bu yerde parke döşeli sokaklar renkli çiçekler ve evler ile cıvıl cıvıl görünüyor. Adeta insanın içini açan, huzur veren muazzam bir yer. 

4-Keukenhof / Lisse / Hollanda 

Özellikle ilkbahar mevsiminde Hollanda'daki bu yerden daha iyi bir nokta bulmak imkansız denilebilir. Her yıl mart ve mayıs ayları içerisinde kırmızı, turuncu, sarı, pembe ve mor renklerde çiçekler burayı süslüyor. Hal böyle olunca dünyanın en renkli yerlerinden biri olmayı da sonuna kadar hak ediyor. 

5- Costa Nova/ Portekiz 

Portekiz'in Venedik'i olarak bilinen dünyanın en renkli köşelerinden biri Costa Nova. Popüler plaj yerine de sahip olan yerde 19. yüzyılın ortalarında sanatçılar da büyük ilgi gösteriyor. Bütün evler rengarenk olduğu gibi çizgilerle de daha renkli ve güzel hale getirilmiş. Bu yapılar balıkçılar tarafından depolama alanı olarak kullanılmış. Günümüzde ise adeta bir fotoğraf stüdyosu gibi görünüyor. 

6- Procida Adası / İtalya

Napoli Körfezi'nde bulunan Procida Adası güzel pastel renkleri ile herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor. Adeta bir kart postal görünümü bulunan körfezde evler harika bir görüntü oluşturuyor. Dünyanın en renkli yerlerinden biri olma özelliğini de böyle kazanıyor. 

7-Wroclaw Old Town / Polonya

Wroclaw Polonya'nın dördüncü büyük şehri ve görmeye dair en güzel yerlere sahip. İlin eski şehir merkezinde yer alan bu renkli yapılar da görülesi adreslerinden. Harika fotoğraf karelerini elde edebileceğiniz bir yer. Tarih ve kültür burada muhteşem korunmuş. Gotik ve Barok tarzında inşa edilen yapılar geçmişten günümüze bir tarih sunuyor. 

8- Nyhavn Kanalı / Danimarka

Günümüzde Danimarka'nın en hareketli ve popüler yerlerinden biri burası. Nyhavn kanalı öncelerde eğlence ve oyun alanı olarak kullanılıyordu. 17 ve 18. yüzyıllardan kalan renkli evler yoksul halkın oturduğu konutlardı. Günümüzde ise bu evler büyük ölçüde herkesi kendine hayran bırakıyor. 

9- Kapalı Çarşı

İstanbul'da gezilecek en güzel yerlerden biri olan Kapalı Çarşı içerisinde kurutulmuş meyveler ve sebzelerin yanı sıra baharatlar ve Osmanlı'nın kültürünü en iyi yansıtan diğer malzemeler yer alıyor. Bu yüzden çarşı içerisine girdiğinizde harika bir görsel şölen sizi karşılıyor. Rengarenk güzellikteki gezi noktasında elde edeceğiniz kareler bir tablo gibi her tonu size sunacaktır. 

10- Burano Adası/ İtalya

Dünyada bilinen renkli adreslerden biri de Burano Adası. Birbirinden renkli kutu gibi evler adalar üzerinde bulunuyor ve bu adalar köprülerle bağlanıyor. balıkçıların denizden evlerini net görebilmeleri için renkli boyadıkları söyleniyor. Her ne sebeple yapılmış olursa olsun renkli evler çok güzel görüntüler çıkartıyor. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR