Hollanda karantina zorunluluğuna son verdi

Hollanda hükümeti, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu "riskli ülkelerden" dönen kişiler için uygulanan 14 günlük karantina zorunluluğuna son verdi. Bunun yerine, "turuncu" ya da "kırmızı" listedeki ülkelerden dönenlerin belirli bir süre evde kalması istenecek.

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2020 17:14 GÜNCELLEME 02.08.2020 17:21 SEYAHAT
Hollanda karantina zorunluluğuna son verdi
Hollanda karantina zorunluluğuna son verdi

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, parlamentoya gönderdiği mektupta, riskli ülkelerden dönenlerden gelen şikayetler üzerine, zorunlu karantina uygulamasının kaldırıldığını bildirdi.

 

 

Hollandalı bakan, zorunlu karantina için yasal dayanak bulunmadığını belirterek, Avrupa'da son günlerde turuncu ya da kırmızı bölge sayısının giderek artması nedeniyle böyle bir karar alındığını açıkladı.

Hollanda, "kesinlikle seyahat edilmemesi gereken" bölgeleri simgeleyen kırmızı liste ile "zorunlu haller dışında gidilmemesi gereken" bölgeleri kapsayan turuncu listedeki ülkelerden dönenleri, 14 gün zorunlu karantinaya tabi tutuyordu.

 

 

Turuncu listede bulunan Türkiye'den Hollanda'ya dönenler de, zorunlu karantina kapsamındaydı. Ancak, artık bu zorunluluk hükümetin kararıyla ortadan kalkmış oldu.

Hollanda hükumeti, riskli bölgelerden kara, deniz ya da hava yoluyla ülkeye dönen herkesin, belirli bir süre evde kalması ve mümkün oldukça kalabalık ortamlardan uzak durması için bir kampanya başlatacak.

Salgının daha geniş bir alana yayılmasını önlemek amacıyla, riskli bölgelerden dönenlerin bir süre evden calışması ya da eğitimine evden devam etmesi sağlanacak.

Hükümet, işverenlerden bu konuda anlayışlı olmalarını isteyecek. Okullar da, bu durumdaki kişiler için uzaktan eğitim konusunda düzenlemeler yapacak.

NASIL KONTROL EDİLECEĞİ ARAŞTIRILIYOR

Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlar, riskli bölgelerden dönenlerin evde kalıp kalmadığını belirlemek için, telefon konuşması gibi rastgele kontrollerin nasıl yapılacağını araştırıyor. Resmi otoriteler, bu konuda halkı bilinçlendirerek, onları sağduyulu davranmaya teşvik edecek.

Hollanda Televizyonu'na göre, halk sağlığı için tehlike yarattığından emin olunmadan, insanları zorunlu olarak 2 hafta boyunca eve kapatmak, yasal olarak mümkün değil.Bu nedenle, hükümet olanakları kolaylaştırarak, insanların kendi sorumluluğunu alarak, gönüllü olarak evde kalmasını sağlamaya çalışacak.

Riskli bölgelerden dönenlere zorunlu korona testi de yapılmayacak. Dönüşte isteyenler, gönüllü test yaptırabilecek.

KAYNAK : BBC Türkçe
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • millet 3 yıl önce Şikayet Et
    sanki bizim ulkede virus yokmu
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Geç karar Yaz Sezonu bitmesine çok az kaldı.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    darisi almanlarin basina
    Cevapla
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle gurbetçilerimiz hariç tüm Hollandalıları gelirken 14 gün karantina yapıp öyle kabul edelim burunlarını sürtsün
    Cevapla
  • Holland55 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben hollandan TURKIYEM Vatanima kavustum hollanda hukumetini dinlemedik baski yapiliyordu Turkiye giden donusu hollandaya olmaz veya COVID olursan sigortan karsilamiyacak vs vs Dündaya en cok guzel onlemi ALAN TURKIYEM OLDU.... Turkiye yi dunya kotuluyor ne kadar iyilik Ne kadar vedakarlik yapsa YARANAMIYOR BIZ TURK TURKE YETERIZ. Allah vatanimi Halkimi korusun devlet Vatan icin ugrasiyor VAKKAMIZ dusuk kalmasi icin duyarli uyalim yurt disinda maske Yok lock down Yok Vakka yukseldi yanlizca dedikleri 1,5 meter mesafa. Dogru yolla dan Yidiyoruz Allah yollumuzu acik etsin
    Cevapla
  • Talia 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence siz yakın zamanda Türkiye’ye dönün burada yaşayın Hollanda size göre değil
    Cevapla
  • Demet 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce Türkçe okumayı yazmayı mı ogrensen diyorum...Daha Türkçe yazım cümle kelime kurmayı beceremiyorsun... Komik
    Cevapla
  • Yavuz Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    hollandadan bu kadar rahatsızsan yer degistirelim eşit birimde tamam sen 100 euro ver bana bende sana 100 lira yer değiştirek kardeşşşşşşşşşş
    Cevapla
  • Ali bak 3 yıl önce Şikayet Et
    Ali Ata bak. At kafasi seni
    Cevapla
  • Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Ali ömrünü emeğini verip alin teri doken ekmeği peşinde koşturan insanları mademki hainlikle itham ediyorsun,sen benim topraklarimda yaşayıp ekmegimi asimi yiyor ve bu şekilde yorum yaptığına gore onlara kıyasla kat ve kat hainsin
    Cevapla
  • Vatan sevdalisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ali sacmaliyorsun hollanda 55 dogrulari yazmis zoruna gidiyor adam hollanda da yasiyor diye Türkiye ye dönmek mi zorunda su gürbetcileri bir rahay birakin o imkanlar sende olsaydi senin gibileri Türkiyeden hemen kacar gider avrupa.sevdalilari gürbetcilerin cogu avrupa da dogan insanlar iş imkani varsa hemen yarin gelelim olurmu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR