Bu aralar yurt dışında gidebileceğiniz ülkeler

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını uçuşları da durma noktasına getirdi. Yurt dışı seyahatinde tercih edebileceğiniz ülkeler henüz sınırlı. Ancak Avrupa'da ve değişik kıtalarda belirli şartları yerine getirerek gidebileceğiniz ülkeler bulunuyor. Yavaş yavaş ülkelerle uçuşlar hareketlenmeye başladı. İşte tatil için tercih edebileceğiniz yerler.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2020 17:12 GÜNCELLEME 05.10.2020 17:12 SEYAHAT
Bu aralar yurt dışında gidebileceğiniz ülkeler
Bu aralar yurt dışında gidebileceğiniz ülkeler

Çok uzun süre ülkeler arasında uçuşlar durduruldu. Artık bazı ülkelerle uçuşlar başlamak üzere. Birçok ülkeye seyahat edebilir ve dünyayı gezmeye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ancak bu ülkelerin de dışarıdan misafir alabilmek için uyguladıkları birtakım kurallar var. Bunlar Avrupa'da bulunan ülkeler olduğu gibi aynı zamanda diğer kıtalardan da ülkeler kapılarını Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına açıyor.  

YURT DIŞINDA GİDEBİLECEĞİNİZ ÜLKELER 

KOSOVA 

Kosova'ya seyahat etmeyi tercih ederseniz hiçbir kısıtlama ya da kuralla karşılaşmayacaksınız. Resmi vize kurallarını uygulayarak güzel bir gezi yapabilirsiniz. Ancak salgına karşı tedbirlerinizi devam ettirmenizde fayda var.  

 

 

RUSYA 

Rusya'dan Ağustos ayı itibari ile sayıca fazla turist gelmesi bekleniyor. Karşılıklı vize uygulamaları da yeniden başladı. 29 Temmuz itibariyle açılan vize işlemlerini yaparak yurt dışı seyahatinizi Rusya'ya yapabilirsiniz. Vizeye başvuru yapanların sayısı oldukça az sayıda. Bu yüzden çok hızlı şekilde Rusya vizenizi alabilirsiniz.  

  Moskova'da gezilecek yerler

İNGİLTERE 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere seyahatlerinde kısıtlamaya tabi tutulmuyor. Resmi olarak vizenizi alıp seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bazı kuralları bulunuyor. İngiltere'ye gittiğinizde 14 gün karantinada kalmanız gerekiyor. Eğer İngiltere'den geldiğinizde 14 gün dolmadan dönüyorsanız bu kural uygulanmıyor. 

MISIR 

Türkiye ile Mısır arasında uçuşlar açıldı. Ancak Mısır'a giriş yapabilmek için sağlık sigortası yaptırmak durumundasınız. Sigorta belgenizi de ülke girişinde yetkililere göstermek zorundasınız.  

Piramitler, firavunlar, 5 bin yıllık gizemli tarih: Mısır gezi rehberi

UKRAYNA 

Normal zamanlarda en fazla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını misafir eden Ukrayna bu süreçte boş kaldı. Ancak 23 Haziran itibari ile yeniden uçuşlar başladı. Vizesiz seyahat edebileceğiniz Ukrayna'ya girebilmek için ağlık sigortası yaptırmak ve bu sigortanın Covid-19 tedavisini de kapsadığından emin olmanız gerekiyor.  

Ukrayna'da gezilecek yerler: 4 büyük kent

TUNUS 

Yurt dışı seyahatinde tercih edeceğiniz ülke eğer Tunus olursa 72 saat içerisinde yaptırılmış PCR testi göstermek zorundasınız. Bu testi yaptırmayanlar için ülkede 14 gün karantina uygulaması yapılıyor.  Ayrıca turistler için 10 günlük otel rezervasyonu gösterilmesi de isteniyor. Bu şartları yerine getiren kişiler için Tunus kapıları da sonuna kadar açık.  

Tunus'un rengarenk tarihi sokakları

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR