Güneydoğu'da gezilecek yerler: Şanlıurfa Halfeti

Güneydoğu'da hem yaz dönemlerinde hem de kış dönemlerinde mutlaka gezilen tarihi yerlerden biri Halfeti. Baraj suyu altında kalan ve farklı bir görünüm kazanan gezi adresi herkesin gözdesi. Ancak salgın döneminde Halfeti'ye turist gitmiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2020 17:38 GÜNCELLEME 08.08.2020 17:39 SEYAHAT
Güneydoğu'da gezilecek yerler: Şanlıurfa Halfeti
Güneydoğu'da gezilecek yerler: Şanlıurfa Halfeti

Güneydoğu'da gezilecek yerler birbirinden güzel tarihi adresleri sunuyor. Harika yapılarda tarihin hiç bilinmeyen yüzünü en güzel haliyle görmek mümkün. Ancak bu yıl tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Koronavirüs salgını buradaki tarihi güzelliklerin keşfini de zorlaştırdı. Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde baraj yapımında bir bölümü sular altında kalan ve 'Güneydoğu'nun Saklı Cenneti' olarak anılmaya başlanan Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesinde, pandemi nedeniyle düşen turist sayının yeniden artması bekleniyor.

 

 


Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan ve doğal güzelliği ile görenleri hayran bırakan Halfeti, geçen yıllarda yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret edildi. 'Güneydoğu'nun Bodrum'u olarak anılan bölgeye bu yıl pandemi nedeniyle ziyaretçi sayısı azaldı. Kontrollü sosyal yaşam ile yeniden ilgi gösterilen ilçe; tarihi güzelliklerini yeşil ve mavi ile de bütünleştirerek ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatıyor.

Şanlıurfa'nın tarihi yerleri ve yemekleri: Gezilecek yerler, meşhur lezzetler

 

 



Bölge esnafı pandemi sürecinin canlı geçtiğini fakat kontrollü sosyal yaşamla birlikte yeniden ziyaretçi gelmeye başladığını söyledi. Bölgede günü birlik ziyaretçilerin arttığını ve koronavirüs vakasının görülmediğini belirten esnaf, yerli ve yabancı ziyaretçileri beklediklerini ifade etti.

Türkiye'nin hemen her yerinden Halfeti'nin doğal güzelliğini görmeye gelenler ise manzaraya hayran kaldıklarını dile getirerek, herkesi ilçeyi görmeye davet etti.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR