Denizli'de mutlaka yaşamanız gereken tecrübeler

Tarihi ve doğal güzellikleri öne çıkan Denizli'nin her köşesinde deneyimlenmeyi bekleyen harika tecrübeler var. Keyifle vakit geçirebileceğiniz muhteşem adreslerde hem doğanın tadını çıkartabilir hem de fotoğraf arşiviniz için güzel kareler elde edebilirsiniz. Bu aktiviteler neler gelin hep beraber keşfedelim.

ABONE OL
GİRİŞ 30.08.2020 09:48 GÜNCELLEME 30.08.2020 09:48 SEYAHAT
Denizli'de mutlaka yaşamanız gereken tecrübeler
Denizli'de mutlaka yaşamanız gereken tecrübeler

Denizli'de gezilecek yerler içerisinde bulunan doğal güzellikler dünyanın ve Türkiye'nin her yerinden turisti kendine çekiyor. Denizli'ye gelen herkes burada yapılacak aktiviteleri de merak ediyor. Keyifli vakit geçirmek için deneyimleyecek çok güzel aktiviteler var. Bunları bir araya getirerek Denizli'de nerede ne yapılır sizler için haberimizde verdik. 

DENİZLİ GEZİSİNDE NELER YAPILIR?

Denizli gezisinde herkes için yapılacak güzel faaliyetler var. Doğal güzellikleri bol olan kentte turistler Pamukkale'nin muazzam manzarasını izleyerek keyifli vakit geçiriyor. Ayrıca burada yer alan termal sular sadece Pamukkale değil diğer doğal güzelliklerin de oluşumunu beraberinde getirmiş. Her doğal hazine keyifle vakit geçirilecek güzel bir faaliyete dönüşüyor. 

-BALON TURUNA KATILIN

Denizli'nin muazzam manzarasını görmek ve keşfetmek en iyi balon turuyla mümkün diyebiliriz. Dünyayı Geziyorum ekibi de burada Pamukkale Travertenlerinin muhteşem manzarasını izlemek için balon turuna katlıyor. Balon turu sabahın erken saatlerinde başlıyor ve neredeyse 45 dakika boyunca sürüyor. Sabahın ilk ışıklarını görebileceğiniz balon turunda harika bir deneyim yaşayacaksınız. Sadece Kapadokya'da değil Pamukkale'de de balon turu muhteşem bir deneyim olacak. Ayrıca antik kentleri ve travertenleri görebileceğiniz güzel bir aktivite olarak tercih edebilirsiniz. 

 

 

-LAVANTA BAHÇELERİNE GİDİN

Denizli'nin de lavanta bahçeleri bir hayli güzel. Öyle güzel çiçek açıyor ki hem ekonomik gelir elde edilirken rengarenk lavanta bahçeleri adeta doğal stüdyoya dönüşüyor. Çevrede halk ekonomisini büyük ölçüde bu dev lavanta bahçelerine borçlu diyebiliriz. Buradan dünyaya lavanta ihracatı yapılıyor. Aynı zamanda fotoğraf çekilmek isteyen herkes bu lavanta bahçelerine gelerek mis gibi kokuyu içine çekiyor hem de muhteşem kareler elde ediyor. Sosyal medyada en çok beğenilen kareler buradan çıkıyor. Siz de Denizli gezinizde mutlaka lavanta bahçelerini gezebilirsiniz. 

Denizli'nin mis gibi kokan doğal stüdyoları lavanta ve kekik tarlaları

-KIRMIZI ŞİFALI SULARA GİDİN 

Denizli'de her yerde şifalı termal sular kendini gösteriyor. Şifalı suların yanı sıra kırmızı sular da rengiyle dikkat çekiyor. Birçok cilt sorununa iyi gelen kırmızı sular otellerde ve her yerde akıyor. Yerin binlerce kilometre altından binlerce yıldır gelen kırmızı sular Karahayıt'ta bulunuyor. Bu yüzden Denizli gezinizde mutlaka Karahayıt'a giderek bu kırmızı suları keşfederek dinlenin. Cildinize de iyi gelecektir. 

-IŞIKLI GÖLDE TEKNE GEZİSİ 

Işıklı Göl Denizli'nin gezilecek en güzel adreslerinden biri. Harika bir gezi rotası. Burada göl üzerindeki nilüfer çiçekleri de görmeye değer. Herkesin Işıklı Göl'de mutlaka yaptığı bir aktivite var. Tekneyle Işıklı Göl'de muhteşem bir gezinti yapmak. Nilüfer çiçekleri arasında yapraklarıyla bezeli gölde aynı zamanda kuş çeşitleri de bulunuyor. Kuşlar eşlik ederken huzurlu bir tekne gezintisiyle siz de bütün gölü gezmiş oluyorsunuz. 

Denizli'de mutlaka yapılması gereken bu faaliyetler huzur veren ve eğlenceli aynı zamanda da sağlık açısından iyi gelen şeyler. Denizli'de yaşamanız gereken tecrübeleri gittiğinizde hepsini yapmaya çalışın ya da yapabildiğiniz kadarını yapın. Muhteşem güzellikteki manzaralarını sakın kaçırmayın. 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR