İngiltere medyası Türkiye'nin güvenli tatilini konuşuyor

İngiltere'nin en popüler gazetelerinden biri olan Telegraph güvenli tatil adresi olarak Türkiye'yi gösterdi. Türkiye'nin salgın sürecinde otellerle başlattığı uygulama ve plajlarda sosyal mesafeye önem verilmesi aynı zamanda temizlik ve hijyeni de en üst seviyede tutmaları yabancı basınların dikkatini çekti. Telegraph haber başlığında en güvenilir tatil için Türkiye'yi gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2020 10:29 GÜNCELLEME 09.09.2020 11:22 SEYAHAT
İngiltere medyası Türkiye'nin güvenli tatilini konuşuyor
İngiltere medyası Türkiye'nin güvenli tatilini konuşuyor

Koronavirüs salgını etkisini tüm dünyada gösterirken tatil hayali kuran herkes için de planlar ertelenmek zorunda kalındı. Türkiye'de Haziran itibariyle açılan turizmde oteller büyük bir denetime tabi tutularak güvenilir sertifikası alması zorunlu kılındı. Aynı zamanda plajlarda sosyal mesafeyi gözeten düzenlemeler yapıldı. Bu çalışmalar tatil yerlerinde kontrollü şekilde güzel bir tatil yapmanın da yolunu açtı. Dış basının da dikkatini çeken bu durum Telegraph gazetesinin sayfasına taşındı. Tatil için en güvenilir adres olarak gazete Türkiye'yi gösterdi. 

 

 

Güvenilir Turzim Ülkesi 

 

 

Telegraph gazetesi haberinde İngiltere vatandaşlarına Türkiye'den 'güvenilir turizm adresi' olarak bahsetti. Ailesiyle beraber sosyal mesafe kurallarına uyum sağlayarak sağlıklı bir tatil yapmak isteyen İngiliz vatandaşlarının tercih edebileceği ülke olarak gösterildi. 

Yunanistan'dan tatil yaparak ülkesine dönen vatandaşlarında Koronavirüs çıkmış bu sebeple Yunanistan İngilizlerin tatil listesinden çıkmıştı. Onun yerini salgın döneminde sağlığa dikkat eden tedbirleri çok iyi uygulayan Türkiye aldı. 

Yeni Tatil Rotaları Türkiye

İngiltere Yunanistan'dan gidecek ve dönecek olan vatandaşlarına 14 gün karantina uygulaması yapacağını duyurdu. Bu durum yukarıda belirtildiği gibi vatandaşların rotasını değiştirmesine neden oldu. Yeni tercihlerinde güvenilir ülke arayan İngiliz vatandaşlar Türkiye'nin salgınla mücadelede aldığı tedbirleri güvenilir buldu. 

Telegraph Türkiye'de Nereleri Önerdi?

Türkiye'de gezilecek yerlerden en popüler adresleri tavsiyeleri arasına alan gazete Fethiye Ölüdeniz, Karadeniz, İstanbul, Bodrum ve Marmaris'i yazdı. Hepsi turistler tarafından büyük beğeni toplayan gezi adresleri detaylarıyla anlatıldı. 

Gazete bu haberde aynı zamanda Türkiye'deki düşük enfeksiyon oranlarına da dikkat çekti. Haberde, Türkiye'nin İngiltere'nin "kırmızı liste"sinde olmadığı vurgulandı. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR