Pamucak sahilinde yetişen kum zambakları

Ülkemizin her köşesindeki ekolojik zenginlik gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Her bakımdan değerli olan bu zenginlikleri bitki türleri oluşturuyor. Bu bitki türlerinden biri de kum zambakları. İşte bu zambaklara dair detaylar.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2020 15:43 GÜNCELLEME 17.09.2020 15:43 SEYAHAT
 Pamucak sahilinde yetişen kum zambakları
Pamucak sahilinde yetişen kum zambakları

İzmir'in Menderes ilçesinde bulunan ve nesli tükenme tehlikesindeki bitkiler arasında yer alan kum zambakları sahilde güzel görüntüler oluşturuyor. Koruma altında bulunan zambaklar adeta bir görsel zenginlik abidesi. Güzel görünümlerinin yanı sıra ender rastlanan bir bitki türü olması sebebiyle görmeye değer. 

 



Pamucuk sahilinde yer alan kum zambakları kumsala yüzmeye gelen tatilcilerin de dikkatini çekiyor. Gelen herkes mutlaka zambakları inceliyor ve fotoğraf çekiliyor. Zambaklar koruma altında bulunduğundan dokunmak ve zarar vermek yasak. 



Beyaz çiçeği ve hoş kokusuyla sahili süsleyen çiçeğin nesli de tükenme tehlikesi altında yer alıyor.

Son yıllarda bölgede sayısı gittikçe azalan kum zambaklarını koparmanın veya zarar vermenin cezası ise 73 bin lira.

 

İzmir'in Menderes ilçesinde bulunan ve nesli tükenme tehlikesindeki bitkiler arasında yer alan kum zambakları sahilde güzel görüntüler oluşturuyor. Pamucuk sahilinde yer alan kum zambakları beyaz çiçeği ve hoş kokusuyla sahili süslüyor. Son yıllarda bölgede sayısı gittikçe azalan kum zambaklarını koparmanın veya zarar vermenin cezası ise 73 bin lirayı buluyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR