Artvin'de kayak sezonu açıldı

Artvin'in Mersivan Dağı'nda bulunan ve koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle kapalı olan Atabarı Kayak Merkezi, kayak sezonunu açarak kayakseverleri ağırlamaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2021 10:43 GÜNCELLEME 06.02.2021 10:43 SEYAHAT
Artvin'de kayak sezonu açıldı
Artvin'de kayak sezonu açıldı

Artvin merkezine 18 kilometre uzaklıktaki 2 bin rakımlı Mersivan Dağı'nda bulunan Atabarı Kayak Merkezi'nde sezon açıldı. Yeterli kar olmasına rağmen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri nedeniyle kapalı olan Atabarı Kayak Merkezi, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı sonrası kayakseverleri ağırlamaya başladı.

Sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle hafta sonu kapalı olacak kayak merkezi, hafta içi hizmet verecek.Ladin, köknar ve çam ağaçları arasında, rüzgar almayan pistleri, kaliteli kar yapısıyla kayak ve doğaseverlerin ilgisini çeken Atabarı Kayak Merkezi bölgenin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alıyor. Kayak tesislerinde gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Demirkıran, salgın tedbirleri kapsamında kapalı olan kayak merkezinin 1 Şubat itibarıyla kullanıma açıldığını söyledi.

Tesisin hafta içi hem vatandaşların hem de sporcuların kullanıma sunulduğunu kaydeden Demirkıran, "Kayak sporuna gönül veren yetenekli çocuklarımızı haftanın 5 günü getirip eğitim vereceğiz. Çocuklarımızı yetiştirip uluslararası arenada temsil etmeleri için Bakanlığımızın ve valiliğimizin imkanları doğrultusunda sporcu yetiştireceğiz. Bakanlığımız bu tesisi yaparak Artvin halkının hizmetine sunmuş biz de bu tesisi sporcularla doldurarak sporcu yetiştireceğiz. Burada pandemi kuralları çerçevesinde vatandaşlarımıza da hizmet veriyoruz." diye konuştu.

Toplam pist uzunluğunun 1300 metre olduğunu ifade eden Demirkıran, “Zorluk derecesine göre 3 pistimiz mevcut. Ayrıca 595 metre uzunluğunda, 2 kişilik, saatte 648 kişi taşıma kapasitesine sahip telesiyej bulunmakta. Yine 159 metre uzunluğunda, tek kişi kapasiteli, saatte 315 kişi taşıyabilen baby lift var. Kayak merkezine gelen turistler Kafkasör mevkiinde doğayla iç içe ortamda konaklama yapabilir." dedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki sevgi evlerinde kalan çocuklara yönelik yapılan etkinlik kapsamında çocuklarla kayak tesislerine gelen İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar da kayak merkezinin açılmasıyla evlerde kalan çocukları sosyal aktivite amacıyla buraya getirdiklerini söyledi.  Acar, "Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un şöyle bir isteği vardı; 'Salgın bitsin, kışın kar yağdığında illere gidip öğrencilerimizle kızak kayacağız' Maalesef okulları açamadık ama Sayın Bakanımız 81 ile kızaklar yaptırarak gönderdi. Okullarımız açık olmadığında biz de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı çocuklarımızla bu eşsiz doğadaki bu güzel pistte eğleniyoruz. Kızak kayıyoruz." diye konuştu.​​​​​​​

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR