Kartpostal şehir Amasya

Açık hava müzesi Amasya, kar yağışının ardından beyaza büründü kartpostallık manzaralar ortaya çıktı. Yeşilırmak’ın kıyısında sıralanan ve özel ışıklandırmayla aydınlatılan Yalıboyu Evleri adeta birer inci tanesi gibi göz kamaştırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.02.2021 16:32 GÜNCELLEME 19.02.2021 16:32 SEYAHAT
Kartpostal şehir Amasya
Kartpostal şehir Amasya

Kar yağışıyla beyaza bürünen açık hava müzesi Amasya'da kartpostallık görüntüler oluştu. Yeşilırmak’ın kıyısında sıralanan ve özel ışıklandırmayla aydınlatılan Yalıboyu Evleri adeta birer inci tanesi gibi göz kamaştırdı.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmasının hedeflendiği Harşena Dağı ve Kral Kaya Mezarları ile tarihi sur duvarlarının üzerinde sıralanan Yalıboyu Evleri çatılarını kaplayan kar manzarasıyla kışın da görülmeye değer olduklarını göz önüne serdi. 

8bin 500 yıllık geçmişiyle birçok medeniyetin izlerini taşıyan şehirde yöneticilik yapmış Osmanlı padişahlarının büstleri de adeta kardan kaftan giymiş şekle büründü. Ziyaretçilerini tarihte yolculuğa davet eden kentin kartpostallık kış manzarasını fotoğraf sanatçısı Orhan Apaydın ve ekibi görüntüledi.


                                         

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR