Türkistan "Dünya Mirası Kentleri" listesinde!

Kazakistan'ın güneyindeki ve Türk dünyasının manevi başkenti olarak tanınan Türkistan kenti Dünya Mirası Kentleri Örgütüne (OWHC) resmen üye oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2021 17:38 GÜNCELLEME 25.02.2021 17:38 SEYAHAT
Türkistan "Dünya Mirası Kentleri" listesinde!
Türkistan "Dünya Mirası Kentleri" listesinde!

Kazakistan'ın Türkistan şehri, Dünya Mirası Kentleri Örgütüne resmen üye oldu. Türkistan, 2 Nisan'da düzenlenecek 10. Uluslararası Avrasya Dünya Mirası Kentleri Konferansı'na ev sahipliği yapacak.

Türkistan Valiliği'nin yaptığı açıklamada, Kazakistan'ın güneyindeki ve Türk dünyasının manevi başkenti olarak tanınan Türkistan kentinin Dünya Mirası Kentleri Örgütüne resmen üye olduğu açıklandı.

HOCA AHMET YESEVİ TÜRBESİ İLGİ ODAĞI OLACAK

Şehrin söz konusu örgüte üye olmasıyla statüsünün yükseleceği vurgulanan açıklamada, "Gök rengi kubbesiyle tüm dünyayı fetheden Türkistan'daki Hoca Ahmet Yesevi Türbesi, artık daha fazla turistin ilgi odağı olacak" denildi.

Dünya Mirası Kentleri Örgütü, UNESCO tarafından koruma altına alınmış mirasların idaresine ilişkin metotların geliştirilmesi ve uygulanmasına destek olunması amacıyla 1993'te Fas'ın Fes kentinde kurulmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Medreseler varken Müslümanlar güçlendi. Medreseler yok oldu. Müslümanlar yerde....Bilenle bilmeyen bir olmuyor. Koca medresenin kapısı kalmış...Binlerce ulama yetiştirmiş
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR