Tayland’da ilk hedef turizm: Toplu aşılamaya Phuket'ten başlandı

Phuket'te aşılama çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Hedef nüfusun yüzde 70-80'i tamamen aşılayıp, bölgeye gelecek turistlere karantinasız bir tatil sunmak.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2021 16:11 GÜNCELLEME 05.04.2021 16:11 SEYAHAT
Tayland’da ilk hedef turizm: Toplu aşılamaya Phuket'ten başlandı
Tayland’da ilk hedef turizm: Toplu aşılamaya Phuket'ten başlandı

Tayland'da ülkenin popüler turistik destinasyonu Phuket Adası’ndaki nüfusunu ülkenin geri kalanından iki ay daha önce aşılayacağını duyurdu. Phuket adası, aşılanmış denizaşırı ziyaretçilerin artık karantinaya alınmasına gerek kalmayacağı 1 Temmuz'a kadar en az 460 bin kişiyi aşılamayı hedefliyor. Bununla birlikte, Phuket'in kendi uluslararası havalimanı da bulunuyor, bu da turistlerin Tayland nüfusunun geri kalanı için herhangi bir  riski oluşturmadan adayı ziyaret edebilmesi gerektiği anlamına geliyor.

Phuket Vali Yardımcısı Piyapong Choowong Reuters'e yaptığı açıklamada, "Adadaki nüfusun yüzde  70-80'ine bağışıklık kazandırabilirsek, karantinaya ihtiyaç duymadan aşılanmış yabancı turistleri kabul edebiliriz" dedi.

TURİZMİN TAYLAND EKONOMİSİNDEKİ MERKEZİ ROLÜ

İlk aşılananlar sağlık çalışanları, kabine üyeleri ve 65 yaş üstü nüfus olurken, Tayland’ın Phuket’i ülkenin diğer bölgelerine göre önceliklendirme kararı, turizmin ekonomideki merkezi rolünün altını çiziyor.

PANDEMİ TURZİM GELİRLERİNİ 50 MİLYAR DOLAR DÜŞÜRDÜ

Ülkede, yabancı turistlerin harcamaları, salgın öncesi GSYİH'nın yüzde 11-12'sini oluşturuyordu. Ancak pandeminin ortaya çıkışıyla sektörde geçen yıldan bu yana 1, 45 milyon iş kaybı yaşandıç 2020'de Tayland'ı yalnızca 6,7 ​​milyon yabancı turist ziyaret ederek 11 milyar dolar harcadı. 2019'da bu rakam 61 milyar dolardı.

Bununla birilikte hükümet, üçüncü çeyrekte Phuket'e en az 100 bin  turistin geldiğini görmek istiyor. Ayrıca, dünya çapında aşılamalar ilerledikçe dördüncü çeyrekte talepte bir artış göreceğini ve ülke çapında 6, 5 milyon ziyaretçinin yıl sonuna kadar 11 milyar dolar harcamış olacağını umuyor.

"YÜKSEK HARCAMA YAPAN KALİTELİ TURİST BEKLİYORUZ"

Tayland’ın Turizm Sorumlusu Yuthasak Supasorn konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu bir meydan okuma. Ancaki bu GSYİH'ya bir dereceye kadar katkıda bulunacak. Ancak yüksek harcama yapan kaliteli ziyaretçilerin olmasını umuyoruz" dedi. Yuthasak, Avrupa Birliği (AB), Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve ABD'den gelen ziyaretçilerin öncelikle geri dönmesinin beklendiğini söyledi.

Öte yandan, denizaşırı ziyaretçiler için 14 günlük katı karantina zorunluluğu, Tayland'ın corona virüs salgınını yaklaşık 29 bin 100 vaka ve 95 ölümle sınırlamasına yardımcı oldu, ancak çoğu turist için çok büyük bir engel olduğu kanıtlandı. Corona virüs için negatif test yapan uzun vadeli turistleri cezbetme programları ve golf merkezlerinde karantina gibi yaratıcı önlemler bile büyük ölçüde başarısız oldu.

Kaynak: NTV

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR