Trakya'nın 'Altın sarısı' doğal platolarında agro turizmi dönemi

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde fotoğrafçılar yağlı boya tablosunu andıran tarlalarda fotoğraf çekmek için adeta bir biriyle yarıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2021 13:55 GÜNCELLEME 22.04.2021 13:58 SEYAHAT
Trakya'nın 'Altın sarısı' doğal platolarında agro turizmi dönemi
Trakya'nın 'Altın sarısı' doğal platolarında agro turizmi dönemi

Doğası, tarihi ve lezzetleriyle son yıllarda ön plana çıkan Trakya, eko turizmin yanı sıra sarıya bürünen kanola tarlalarıyla bugünlerde agro turizmde de adından söz ettiriyor.
Kırklareli'ndeki Yıldız Dağları'nın eteklerinde ekilen kanolaların çiçek açmasıyla tarlalar sarıya bürünürken, geç ekilenler ise yeşilin tonlarıyla boy atmaya devam ediyor.

Bölgede sarının farklı tonları ve güzelliğiyle ilgiyi üzerine toplayan kanolalar, görenleri hayran bırakıyor. Özellikle gün doğumu ve batımına yakın saatlerde ayrı bir güzelliğe bürünen tarlalar, birçok profesyonel fotoğrafçı tarafından stüdyo olarak kullanıyor.
Pek çok fotoğrafçı bir yağlı boya tablosunu andıran tarlalarda fotoğraf çekti.

Kanolaların tonlarını fon olarak kullanan fotoğrafçılar, bazen çiftlere şemsiye, bazen keman gibi aksesuarlar vererek fotoğraflarını zenginleştiriyor. Türkiye'nin birçok kentinden fotoğraf tutkunları bölgeye gelerek Trakya'nın "Altın sarısı"nı ölümsüzleştiriyor.
Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen etkinlikte Ankara, İzmir, İstanbul ve Edirne gibi illerden gelen fotoğraf sanatçıları, en iyi fotoğrafı çekebilmek için çaba gösterdi.

"AGRO TURİZMİNİN YENİ ADRESİ TRAKYA"

Pavli Atölyesi kurucusu Gülşen Gürses, AA muhabirine, düzenledikleri etkinliklerle Türkiye'nin birçok yerinden fotoğraf sanatçısını bölgeye çekmeye başladıklarını anlattı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle birçok etkinliğin ertelendiğini ve bu nedenle fotoğraf tutkunlarının zor bir dönem geçirdiğini belirten Gürses, "Pandemi koşulları bizim için yıpratıcı oldu ve yıpratıcı olmaya da devam ediyor. Bizde hem doğanın seyrine dalıp, hem de burada sanat severler, müzisyenler ve biz fotoğraf sanatçıları olarak görsel şöleni fotoğraflayarak arşivliyoruz. Ölümsüzleştiriyoruz ve aynı zamanda doğada bulunarak müziğimizi de canlı canlı icra ederek hem de dinleyerek ruhumuzu onarıyoruz." diye konuştu.

Trakya'nın zenginlikleri görmeye herkesi davet eden Gürses, "Agro turizmin yeni adresi Trakya. Türkiye’de kurgusal fotoğrafçılık anlamında böyle belli düzenli bir çalışma bulunmadığı için rağbette oldukça yüksek. Umuyorum ki pandemi sonrasında da hem Trakya'yı tanıtmak, hem ilimi hem de köyümü tanıtmak adına daha büyük çaba içinde olmaya devam edeceğim bende" dedi.

Fotoğraf sanatçısı Bahadır Arcan ise bölgede çektikleri fotoğraflar ile bir çok yarışmaya katıldıklarını ve dereceler elde ettiklerini ifade etti. İmkan buldukça İstanbul'dan bölgeye gelerek etkinliklere katıldıklarını anlatan Arcan, özellikle bu dönemde kanola tarlarının çok iyi fotoğraf verdiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR