Açık hava müzesi Manastır Vadisi'nde tarihte yolculuk

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesindeki Manastır Vadisi, irili ufaklı 50 kaya oyma kilise, şapeller, yeraltı şehri ve Kilise Cami ile adeta bir açık hava müzesi olarak dikkat çekiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2021 10:24 GÜNCELLEME 06.06.2021 10:24 SEYAHAT
Açık hava müzesi Manastır Vadisi'nde tarihte yolculuk
Açık hava müzesi Manastır Vadisi'nde tarihte yolculuk

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesindeki Manastır Vadisi, tarihi ve doğal güzellikleriyle bir açık hava müzesini andırıyor. Birçok kültürel zenginliğe ev sahipliği yapan Kapadokya bölgesinde keşfedilmeyi bekleyen önemli değerlerden olan Manastır Vadisi, ziyaretçilerini tarihte yolculuğa çıkarıyor. İki taraflı yüksek kayaların arasında "Küçük Ihlara Vadisi" görünümündeki Manastır Vadisi'nde, irili ufaklı 50 kaya oyma kilise, şapeller, yeraltı şehri ve 385 yılında Aziz Gregorius Theologos adına inşa ettirilen ve daha sonra camiye dönüştürülen Kilise Cami de yer alıyor.

Turistler, Manastır Vadisi'ndeki 5,5 kilometrelik parkurda, kuş sesleri ve yeşillikler arasında doğa yürüyüşü yapma imkanı buluyor.

"İLÇEMİZ TURİSTLERİN CAZİBE MERKEZİ KONUMUNDA"

Güzelyurt Kaymakamı Nurullah Cemil Erciyas, AA muhabirine, ilçenin Kapadokya bölgesinin doğu giriş kapısı olduğunu anımsattı. İlçenin, içerisinde barındırdığı kültürel özellikleriyle birlikte Kapadokya'nın tamamlayıcı konumunda yer aldığını dile getiren Erciyas, "Bölgemizde Hristiyanlıkla birlikte yaşam başlamış. 4. yüzyılda Aziz Gregorius Theologos'un buraya gelmesiyle birlikte bu bölgede Ortodoksluk mezhebinin ilk fikirleri yaşam alanı bulmuş." dedi.

Manastır Vadisi'nde 50 kaya oyma kilise ve manastırın yer aldığını vurgulayan Erciyas, şöyle konuştu "Manastır Vadisini her yıl 150 bin turist ziyaret ediyor. İlçemiz turistlerin cazibe merkezi konumunda. Vadide, Kilise Cami, Sivişli Kilise, Papaz Evi gibi çok sayıda kilise ve yeraltı şehirleri ile Doğu Roma dönemine ait önemli tarihi eserleri barındırıyor. Buraya gelen misafirlerimiz Yüksek Kilise ve Güzelyurt göleti ile birlikte tarihe tanıklık etme imkanı buluyor."

Erciyas, Kovid-19 salgını öncesinde ilçedeki tarihi ve doğal güzellikleri görmeye yılda yaklaşık 600 bin ziyaretçinin geldiğini söyledi.Bu sayıyı artırmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Erciyas, "Ziyaretler devam ediyor, şu anda da ziyarete açık. Kovid-19'un getirdiği şartların ardından bölgemizdeki turizm hareketliliğinin artacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR