Antalya'da denize sıfır bedava tatil

Antalya'da kumsala kurulan çardaklarda her yıl yaz aylarında ücretsiz tatil yapan vatandaşlar, dedelerinden kalma "çardaklı tatil" geleneğini sürdürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2021 15:00 GÜNCELLEME 09.07.2021 15:00 SEYAHAT
Antalya'da denize sıfır bedava tatil
Antalya'da denize sıfır bedava tatil

Antalya'nın Aksu sahilinde, kumsala kurulan çardaklarda her yıl yaz aylarında ücretsiz tatil yapan vatandaşlar, dedelerinden kalma "çardaklı tatil" geleneğini sürdürüyor.

Aksu ilçesine bağlı Kumköy sahilinde, çevre mahalleler başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinden gelen vatandaşlar, beş yıldızlı otellerin bulunduğu sahil kesiminde kurdukları çardaklarda tatillerini yapıyor.

Her yıl haziran başından itibaren bölgeye gelerek kurdukları derme çatma çardaklarının eksiklerini tamamlayanlar, eylül ortalarına kadar denizin keyfini çıkarıyor.

Çevre mahallelerde arazisi olan bölge sakinleri ise gündüz bahçelerindeki işleriyle ilgilenirken, akşam saatlerinde aileleriyle çardakta vakit geçiriyor.

Yaklaşık 750 ahşaptan çardağın bulunduğu ve 3 bin kişinin tatil yaptığı bölgedeki vatandaşlar, çevredeki beş yıldızlı otellerde tatil yapan turistlerin de dikkatini çekiyor.

"ATALARIMIZIN GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Tatilcilerden Filiz Tunç, AA muhabirine, çardakta tatil uygulamasının dedelerinden kendilerine miras kaldığını söyledi.

15 yıldır bölgeye geldiğini aktaran Tunç, "Çevre mahallelerde oturan bizler, gündüz arazideki işimizi hallederken sonrası burada dinleniyoruz. Atalarımız, dedelerimiz, yıllar önce buraya gelerek çardaklarını kurmuş. Her yaz gelerek çardaktaki eksikleri tamamlayarak yerleşiyoruz. Yaz boyunca da günümüzü burada geçiriyoruz. Denize girmek isteyen denize giriyor, yürümek isteyen sahilde yürüyüşünü yapıyor. Özelikle salgın döneminde öyle bir sıkıldık ki, onun stresini burada atıyoruz." diye konuştu.

ÇARDAKLARDA "DENİZE SIFIR" TATİL

Tatilcilerden Sümeyra Tunç da yıllardır her yaz bölgeye geldiklerini belirterek, "Yazın sıcak günlerini denize sıfır kurulan çardaklarda geçirmekten büyük keyif alıyoruz. Sahilde gezen turistler de zaman zaman bizlere selam veriyor." dedi.

Tatilcilerden Serap Gök ise yaz aylarını ailecek çardakta geçirmenin ayrı bir keyfi olduğunu dile getirdi.

Her yaz geldikleri bölgede kimseyi rahatsız etmeden tatillerini yaptıklarını vurgulayan Gök, "İşimizi gücümüzü hallettikten sonra herkes kendi çardağına geçiyor. Millet burada ailesiyle, arkadaşlarıyla sohbetini ediyor. Denize giriyor, balığını tutuyor, çayını demliyor. Bizler atalarımızın geleneğini sürdürüyoruz. Burası çok ayrı bir yer. Doğal ortamının korunmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR