Karavan turizmine vergi desteği geliyor

Pandemi ile birlikte oldukça popüler hale gelen karavan turizminin teşviki için vergi indirimi geliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2021 12:43 GÜNCELLEME 26.09.2021 12:43 SEYAHAT
Karavan turizmine vergi desteği geliyor
Karavan turizmine vergi desteği geliyor

AK Parti tarafından hazırlanan vergi sistemini basitleştirip vatandaşın hayatını kolaylaştıracak paketin yeni detayları ortaya çıktı. Pandemi ile birlikte oldukça popüler hale gelen karavan turizminin teşviki için vergi indirimi, internet üzerinden ders vermek dahil çeşitli yollarla para kazananların yüzde 15 vergilendirilmesi gündemde. Kısa sürede TBMM Başkanlığına sunulması planlanan pakette yer alan bazı düzenlemeler şöyle:

VATANDAŞIN HAYATI KOLAYLAŞACAK

Vergi ödemelerinde bürokrasi sadeleştirilecek ve azaltılacak. Böylece vatandaşın hayatı kolaylaştırılacak. Tüm mükellefleri kapsayacak şekilde 7/24 hizmet verebilen "Türkiye Dijital Vergi Dairesi" uygulaması hayata geçirilecek.

VERGİ MAHREMİYETİNİ İHLALE CEZA

Bu sistem içinde devlet yazılımlar için özel sektörden hizmet alımı yapacak. Hizmet alımı yapılırken vergi mahremiyetinin korunmasına dönük önlemler alınacak. Mükellef ile ilgili kişilerin vergi mahremiyeti kapsamındaki bilgi ve belgelerinin kullanılması, söz konusu bilgisayar yazılımlarını bakanlık adına yapan şirket çalışanları açısından da vergi suçu sayılacak.

KARAVAN TURİZMİNE İNDİRİM

Karavan turizminin daha da yaygınlaştırılıp ekonomiye katkı sağlaması için düzenleme yapılacak. Karavana dönüştürülen araçların vergileri indirilecek. Üst model araçlara yüksek vergiler ödeniyor. Bunlar karavana dönüştürülürse vergiler de düşecek.

İNTERNETE YÜZDE 15 VERGİ

Youtuber'lar başta olmak üzere internet üzerinde ders vererek ya da başka yöntemlerle gelir elde eden herkes yüzde 15'lik vergi ödeyecek. Sadece Google yıllık 2-3 milyar lira bu kişilere reklamlar için para ödüyor.

YURTDIŞINA KOLAYLIK

Yurtdışında yaşayan vatandaşların vergi işlemlerinde kendisine verilmesi gereken belgelerin bakanlık bakanlık dolaşıp aylarca beklemesine gerek kalmayacak. Vergi daireleri bilgileri direkt ilgili konsolosluğa gönderecek.

ÖZ SERMAYE TEŞVİKİ

Sermaye yapısını güçlendirici ve öz kaynakla finansmanı teşvik edici düzenlemelerle öz sermayesini artıranlara vergi teşvikleri verilecek.


AMORTİSMAN VE TAŞINMAZLAR

Tam mükellefiyete tabi ve bilanço esasına göre defter tutan kollektif, adi komandit ve adi şirketler de dâhil olmak üzere ferdi işletme sahibi gelir vergisi mükellefleri ile kurumlar vergisi mükellefleri yeniden değerleme yapmasının yolu açılıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR