Sonbahar'da gezilecek güzide mekan: Safranbolu

Sonbaharda ülkemizde gezilecek harika yerler var. Bunlardan biri de tarihi konaklarıyla herkese adını duyuran Safranbolu. Muhteşem bir gezi adresi olan ilçede tarih ve doğa beraber ziyaretçileri karşılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.12.2021 13:10 GÜNCELLEME 14.12.2021 13:10 SEYAHAT
Sonbahar'da gezilecek güzide mekan: Safranbolu
Sonbahar'da gezilecek güzide mekan: Safranbolu

Safranbolu mistik havasıyla herkesi büyüleyen muhteşem bir gezi adresi. Sonbaharda gezilecek yerler denildiğinde ilk sıralarda yer alan ilçede tarihi konaklar ve yemyeşil Karadeniz doğası öne çıkıyor. Muhteşem bir birleşim örneği görebilirsiniz Safranbolu'da. Doğa ve tarihi eşsiz uyumu göze çarpıyor. Bu uyum her yıl binlerce kişiyi Safranbolu'ya yeniden çağırıyor. Her mevsim ayrı bir güzellik sunan gezi yerinde sonbaharda da fotoğraf karelerine yakışan görüntüler ortaya çıkıyor. 

Karadeniz'in bin bir tondaki yeşili sonbahar aylarında farklı tonlardaki turuncuyla karşımıza çıkıyor. 

SAFRANBOLU

Türkiye'de gezilecek yerler içerisinde muhteşem adreslerden biri Safranbolu. Tarihi yerleri olduğu gibi doğal güzellikleriyle de görmeye, keşfetmeye değer bir nokta. Karadeniz'in yeşiliyle zengin olan doğası tarihi konaklar ile taçlanmış. Tarihi konaklar arasında sıkışan taş yollar ise satıcılarla dolu. Bakır, lokum gibi yöresel ürünler bulunuyor. Hediyelik eşya bulabileceğiniz tarihi sokaklarda yüzyıllar öncesinden günümüze gelmeyi başarabilmiş konakları da keşfedebilirsiniz. 

Safranbolu topraklarında çok derin bir tarih yer almaktadır. Yapılan kazı çalışmaları sonucu erken bronz devrine ait kalıntılara ulaşılmış. Antik devirde ise tarihçi Homeros'un İlyada Destanı'nda Paplagonya olarak geçmiştir. 

Safranbolu'yu gezmek için maksimum iki gün yeterli olacaktır. İlkbahar ve sonbahar aylarında ilçe gezmek için en iyi zamandadır. 

SAFRANBOLU EVLERİ 

Herkesi kendine çeken görüntüde yer alan konaklar Safranbolu'nun sembolü olarak biliniyor. İlçeye her yıl binlerce turisti çeken bu evler yüzyıllık geçmişe sahip. Tarihi konaklar içerisinde dışında, mimari ve kültürel incelemelerde tipik Türk kültürü detaylarına rastlanabilir.

SAFRANBOLU KALESİ

SAFRANBOLU KALESİ

Safranbolu'da gezilecek güzide tarihi yerlerden biri kaledir. Tepede konumlandırılan kale yerinde eski Hükümet Konağı yer alıyor. Kale bölgesini Selçuklu Sultanı II.Kılıç Arslan’ın oğlu Ankara Meliki Muhittin Mesut tarafından 1196 yılında Türklerin kesin egemenliğine alındığı bilinmektedir.

TARİHİ SAAT KULESİ

TARİHİ SAAT KULESİ 

Tarihi eserlerden biri olan saat kulesi 3. Selim'in sadrazamı olan İzzet Mehmet paşa tarafından inşa edilmiş. 1790 yılında inşa edilen kule günümüzde birçok kişiyi kendine çekiyor. İçinde üst noktasına çıkabilir buradan şehir manzarasını gezebilirsiniz. 12 metre yüksekliğinde olan saat kulesi taş duvarlı olarak inşa edilmiş. 

KRİSTAL TERAS

KRİSTAL TERAS

Tokatlı Kanyonu sınırları içerisinde yer alan cam teras harika bir manzaraya sahip. Muhteşem görünümüyle herkesi kendine çekiyor. Cam teras maksimum 30 kişiyi alıyor. Her mevsim harika bir görünüm bulunuyor. 

 

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR