Turizmin 'beyaz cennetinde' cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıldönümü dünya miras listesindeki Pamukkale travertenlerinin semalarında da kutlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.10.2021 10:56 GÜNCELLEME 29.10.2021 11:13 SEYAHAT
Turizmin 'beyaz cennetinde' cumhuriyet coşkusu
Turizmin 'beyaz cennetinde' cumhuriyet coşkusu

Onlarca sıcak hava balonunun havalandığı Pamukkale semalarında Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri dalgalandı. Ayrıca balonlara binen yerli ve yabancı turistlere Pamukkale Belediyesi tarafından şanlı Türk bayrağı ve ay yıldızlı kırmızı balonlar hediye edildi.

Bundan tam 98 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Cumhuriyet ilan edildi. O günden beri Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının ilanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanıyor. Çeşitli etkinliklerle Cumhuriyet coşkusunu yaşatan Pamukkale Belediyesi, bugüne özel olarak Pamukkale semalarını renklendirdi. Sabahın erken saatlerinde beyaz cennet Pamukkale travertenlerinin eteklerinden kalkan sıcak hava balonları Türk bayrağı ve Atatürk posterleri ile süslendi. Gün doğumunda Pamukkale semaları muhteşem görüntülere sahne oldu. Onlarca balonda yüzlerce kişi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu metrelerce yüksekte yaşadı. Pamukkale Belediyesi bu özel günde balona binen yerli ve yabancı turistlere şanlı Türk Bayrağı ve ay-yıldızlı kırmızı balonlar hediye etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ilk saatlerine yüzlerce metre yüksekten gün doğumunu izleyen vatandaşlardan Mehmet Demiray, “Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve biz bu bayramın 98. Yıl dönümünü farklı bir şekilde yaşamak istedik. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ sözünden yola çıkarak bu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı gökyüzünde kutluyoruz. Pamukkale’nin muhteşem doğal güzelliğini bir de gökyüzünden görmeyi herkese tavsiye ediyorum” dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR