Karadeniz'in incisi Ordu'da gezilecek yerler

Ordu'da gezilecek yerler çok güzel gezi adreslerinden oluşuyor. Muhteşem manzaralar sunan adresler Karadeniz'in tertemiz havasını da alabileceğiniz sessiz, sakin noktalar.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2021 17:33 GÜNCELLEME 26.11.2021 13:54 SEYAHAT
Karadeniz'in incisi Ordu'da gezilecek yerler
Karadeniz'in incisi Ordu'da gezilecek yerler

Ordu ülkemizde gezilecek yerler bakımından zengin olan illerden biri. Muhteşem manzaralar sunan şehirde yemyeşil bir rota sizleri bekliyor. Harika gezi yerleri bulunan Ordu'da yaylalar, şelaleler ve daha nice görmeye değer gezi adresleri yer alıyor. Teleferikle çıktığınız şehrin en yüksek noktası ise sizlere muhteşem Karadeniz manzarası sunuyor. 

Ordu Boztepe

ORDU'DA GEZİLECEK YERLER

Ordu Karadeniz'in harika manzaralarına ve tertemiz havasına sahip bir şehir. Gezilecek yerler çoğunlukla yemyeşil ormanların hakim olduğu adreslerden oluşuyor. Tertemiz çam ormanlarının havasını ciğerlerinize çekerken aynı zamanda dalgalı Karadeniz manzarasını da izleyebilirsiniz. Her köşesinde sizi kendine hayran bırakacak detaylar yer alıyor.

ORDU YAYLALARI 

Ordu Karadeniz Bölgesi'nde yer alması sebebiyle çok sayıda yaylaya sahip bir şehir. Deniz seviyesinden bir hayli yüksek olan yaylalar tertemiz havaya sahip ve aynı zamanda kamp için de ideal. Çayırları ise yemyeşil ve her mevsim harika bir hava hakim. Sonbaharda sararan yapraklarla güzel bir görüntü oluşurken ilkbaharda ise yeni uyanan tabiatın fotoğrafını çekebilirsiniz. Kış aylarında kar manzarası sizi büyülerken yaz aylarında ise serin hava sizi karşılayacak. 

Perşembe Yaylası

PERŞEMBE YAYLASI 

Ordu'da gezilecek en güzel yerlerden biri Perşembe Yaylası. Turistik bir gezi noktası olan yayla Ordu'ya 124 kilometre mesafede. Ulaşım ise asfalt yolla sağlanıyor. 1350 rakımda yer alan yayla yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri. Karga Tepesi yaylanın en güzel manzaraya sahip noktası olarak biliniyor. Yaylada; bakkal, manav, kasap, kır kahvesi, et lokantası ve PTT hizmetleri bulunmaktadır.

ÇAMBAŞI YAYLASI 

Ordu'nun en güzel manzaraya sahip yaylalarından biri olan Çambaşı Yaylası Kabadüz ilçesinde yer alıyor. 1 Haziran ile 30 Eylül arasında yaylaya dolmuş seferleri yapılmaktadır. Ulaşım böylece daha kolay sağlanabilir. 1250 rakımda bulunan Çambaşı Yaylası harika bir görünüme sahip. Gören herkesi de kendine hayran bırakan yayla fotoğraf çekecek detaylarla dolu. Yaylada; bakkal, kır kahvesi, kasap, el lokantası, seyyar sağlık ocağı hizmet vermektedir.

ULUGÖL TABİAT PARKI 

Ordu'da gezilecek harika yerlerden biri de şüphesiz ki Ulugöl Tabiat Parkı. Muhteşem bir doğası bulunuyor ve farklı türde canlıya yaşam alanı sağlıyor. Aynı zamanda bitki türlerinin zenginliği de buraya gelen ziyaretçileri cezbediyor. Gölköy ilçe merkezine 17 kilometre mesafede bulunan krater gölü 26,5 hektar büyüklüğe sahip. Sonbaharda sararan yapraklarla beraber muhteşem bir görünüme kavuşan Ulugöl Tabiat parkı kamp için de ideal bir rota. Tabiat parkı içerisinde üç adet heyelan set gölü yer alıyor. 

BOZTEPE

Ordu'da gezilecek en güzel yerlerden biri de Boztepe oluyor. Teleferikle çıkılan Boztepe'den yamaç paraşütü ile atlamak harika bir deneyim fırsatı sunuyor. Denizden 450 metre yükseklikteki tepe şehrin tüm güzelliklerini çarşaf gibi önünüze seriyor. Boztepe' ye Atatürk Parkı'ndan  teleferikle ulaşmak  mümkün. 

Teleferik ücreti ise şöyle;

Gidiş dönüş; 15 TL

Tek yön tam bilet; 8 TL

Tek yön öğrenci; 6 TL

Boztepe'den izlenen manzaranın keyfine doyum olmuyor. Ancak macera seven herkes biraz ileri giderek buradan yamaç paraşütüyle atlamayı tercih ediyor. Semalarda kuş gibi süzülerek Ordu'nun ve Karadeniz'in muhteşem manzarasını bir de böyle seyrediyor. Paraşütle atlamak için ödene ücretler yaz ve kış mevsimine göre değişiklik gösteriyor.

 

 

 

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 2
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    teleferik bakım nedeni ile kapalı
    Cevapla
  • yrm 2 yıl önce Şikayet Et
    ocak 2022'de açılacakmış.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR