Başbakan Yardımcısı Şimşek Şırnak'ta:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Şırnak'taki temaslarını sürdüren Şimşek, "Kürt, Türk birbirine kenetlenmiş bin yıllık kardeşliği en güçlü şekilde Şırnak'ta da görüyoruz." ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2017 12:45 GÜNCELLEME 04.03.2017 12:45 GÜNCEL
Başbakan Yardımcısı Şimşek Şırnak'ta:
Başbakan Yardımcısı Şimşek Şırnak'ta:

Şırnak Valiliğini ziyaret eden Şimşek, Vali Ali İhsan Su ile görüştü.

İlde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Şimşek, Şırnak'ın eskisinden daha iyi olması için devletin tüm imkanları seferber ettiğini söyledi.

Şimşek, kanalizasyon, içme suyu, yol ve altyapı ile ilgili birçok alanda sıfırdan yenileme çalışmasında son aşamaya gelindiğini ifade ederek, çoğunun ihalesinin bittiğini, 105 kilometrelik sıcak asfalt çalışmasına çok yakın bir zamanda başlanacağını, her şeyin çok daha güzel olacağını söyledi.

"Eski Şırnak'ın ötesinde çok daha güzel bir Şırnak için çalışmalar son hızıyla devam ediyor." diyen Şimşek, şöyle devam etti:

"Terör nedeniyle tahrip olan binaların yeniden yapılmasıyla ilgili proje yapıldı. 6 bin konutun bu sene içinde büyük oranı bitmiş olacak. Normalleşme ve terörün azalmasıyla birlikte burası çok daha canlı, ekonomik ve sosyal açıdan da gelişmiş bir ilimiz olacak inşallah."

Şimşek, Şırnak'ta vatandaşları çok pozitif bulduğuna dikkati çekerek, "Kardeşlerimizle aramızda çok güçlü bağlar var. Kürt, Türk birbirine kenetlenmiş bin yıllık kardeşliği en güçlü şekilde Şırnak'ta da görüyoruz. " ifadesini kullandı.

Terörü, şiddeti kendilerine amaç ve araç edinenlerin bu atmosferi bozduğuna işaret eden Şimşek, Allah’ın izniyle bunun da üstesinden geleceklerini bildirdi.

Şırnak insanının misafirperver ve fedakar olduğunu vurgulayan Şimşek, "Şırnaklı kardeşlerimizi seviyoruz. Geldik iyi diyaloglar kurduk ve istişarelerde bulunduk. Onların tespitlerini ve sıkıntılarını dinledik. Yürüttüğümüz çalışmalarda bunları da dikkate alacağız." şeklinde konuştu.


KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR