İslam dünyasının ilk film rehberi

İslam dünyası Ramazan ayında kendi değerlerine uygun olarak kurulan çok dilli bir film değerlendirme sitesine kavuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2013 09:09 GÜNCELLEME 22.07.2013 09:09 SİNEMA
İslam dünyasının ilk film rehberi
İslam dünyasının ilk film rehberi

Gelişen dijital ortam sayesinde İslam alemi son zamanlarda hiç olmadığı kadar Hollywood ve dünya sinemasına ilgi göstermeye başladı. 2012 yılında Türkiye'de toplam 281 film vizyona girerken bunun sadece 61'inin yerli geri kalan 220'sinin yabancı filmler olması buna en iyi örnek. Artık muhafazakar kesim hem üretici hem de seyirci olarak sinema salonlarını doldurmaya başladı. Hristiyan ve Yahudi değerlerine uygun film değerlendirme sitelerinin sayısı oldukça fazla olmasına karşın 1 milyar 700 milyonluk toplam nüfusunun yüzde 54'ü 25 yaş altı gençlerden oluşan İslam dünyasının kendi ilke, kavram ve değerlerine uygun bir sinema sitesinin olmayışı büyük bir eksiklikti. İşte bu eksikliği farkeden bir grup sinemasever, İstanbul merkezli olarak yayınlanacak olan ilk ve tek İslami değerleri esas alan film değerlendirme/derecelendirme sitesi www.cinemu.com projesini hayata geçirdi. 

ÇOK DİLLİ YAYIN

CİNEMU, mevcut film değerlendirme ve derecelendirme sitelerinden farklı olarak, herşeyden önce çok dilli olarak yayın yapıyor ve özelde İslam dünyasına, genelde de tüm dünyaya hitap ediyor. Ramazan itibariyle CİNEMU, Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca, Farsça, Malayca, Endonezce ve Rusça dillerinde hizmete başladı. Kısa süre içinde bu dillere Urduca ve Çince de eklenecek.

SİTEDE NELER VAR?

CİNEMU'da uygulanan “güvenlik metre” cetveli aracılığıyla; site ziyaretçilerinin en güvenli'den en iyi'ye doğru tüm filmlere kategorize edilmiş bir biçimde ulaşma imkanları var. Vizyondaki filmler dahil 10 bine yakın filmin değerlendirilip derecelendirildiği sitede, her filmin bir tanımlayıcı pasaportu bulunuyor. CİNEMU kullanıcıları, böylelikle; her bir filmin konusu, oyuncuları, sanatsal bilgilerinin yanında CİNEMU'nun İslami kriterleri esas alarak verdiği derecelendirme puanına ulaşabiliyorlar. CİNEMU'da film ayrımı yapılmaksızın her film en güvenli'den, ailece seyredilmesi “sakıncalı”ya kadar bir derecelendirme puanına tabi tutuluyor. Film sitesinde ayrıca o filme IMDB ve diğer muteber sinema sitelerinin verdiği puanlar da dinamik olarak yer alıyor. Film pasaportu bölümünde filmin çıplaklık, şiddet, ensest ilişki, homoseksüellik, alkol ve uyuşturucu tüketimi, küfürlü dil ve hatta herhangi bir dine ve inanca hakaret içerip içermemesine gore değerlendiriliyor.

www.cinemu.com özellikle ahlaki yozlaşmaya karşı korumasız olan çocuk ve gençleri bilgilendirerek ahlaki olanı tavsiye etmeyi; İslam toplumunun yapı taşı olan aileyi ve gençliği korumayı hedefliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR