'Dilsiz' Filminin Galası Esenler'de Yapıldı

Murat Pay’ın yönettiği, Vildan Atasever, Ozan Çelik ve Mim Kemal Öke’nin başrollerini paylaştığı “Dilsiz” filminin gala gösterimi, Esenler’de gerçekleşti.

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2020 20:05 GÜNCELLEME 17.01.2020 20:05 SİNEMA
'Dilsiz' Filminin Galası Esenler'de Yapıldı
'Dilsiz' Filminin Galası Esenler'de Yapıldı

Esenler Belediyesi, sinema salonlarında gösterim fırsatı bulamayan veya salon imkânı az olan filmler için “Bağımsız Film Galaları” düzenliyor. Sinemaya ve sinemacıya destek olmak amacıyla düzenlenen etkinliğin ilk konuğu ise “Dilsiz” filmi oldu. İnzivadaki usta hattat ile genç bir ressamın yollarının kesişmesini konu edinen “Dilsiz” filminin gala gösterimi, film ekibinin katılımıyla Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

 

ÜÇ AY HAT EĞİTİMİ ALDIM

Gösterim öncesi film ile ilgili düşüncelerini paylaşan Vildan Atasever, “Biz hat sanatını anlatıyoruz, hat sanatının aracılığıyla bir gencin hakikat yolculuğunu, kendisine dönüşünü, geleneğini, ailesini, manevi yolculuğunu anlatan bir film. Bunun altında da hat sanatı var. Film için Cavide Pala’dan hat eğitimi aldım 3 ay boyunca çok keyifliydi. Onunla ettiğimiz sohbetler, hat sanatının levhaya yazılan cümlelerinin anlamları, onun dışında bir hattatın hatta başladıktan sonraki kendi içsel yolculuğunu öğrenmek, konuşmak, o sakinliği yaşamak benim için çok faydalı bir dönem oldu. Daha önce tek başıma yaptığım bir şeyi ustalarıyla bambaşka pencereler açmama vesile oldu” dedi.

 

MANEVİ DEĞERLERİMİZİ ANLATAN FİLMLER YAPMALIYIZ

 Filmin sınırlı sayıda sinema salonlarında gösterime girdiğine dikkat çeken Atasever, “Bizim bu tarz manevi değerlerimizi anlatan filmlere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. İnsanların da ihtiyacı varmış ki, kulaktan kulağa gelen taleplerden dolayı üniversiteleri ve Türkiye’nin birçok şehrini geziyoruz. İlk niyetimiz ödül almak değil iyi bir sinema filmi yapmak. Bu karakterleri, bu hikâyeleri tanımak, sonra seyirciye en sahici şekilde ulaşmak ve insanlarda az da olsa bir etki bırakmak onları düşündürmek en kıymetli ödüldür bence" dedi.

SEYİRCİDEN TAM NOT

Gecede gösterimin ardından filmin yönetmeni Murat Pay, yapımcı İsmail Murat Erdağı ve oyuncu Vildan Atasever ile bir söyleşi düzenlendi. Murat Pay’ın hat sanatı üzerine bir belgesel çekmek üzere yola çıktığı; fakat süreç içerisinde kurmacaya dönüşen film, sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.

Söyleşi sonrası, Esenler Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, film ekibine çiçek takdim etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR