Çocuklar bu filmi çok sevecek: TRT ortak yapımı "Tay" vizyona giriyor

TRT ortak yapımı “Tay” 23 Eylül 2022’de minik izleyicileriyle buluşacak. Filmde çocuklara peygamber sevgisinin aşılanmasını hedefliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2022 18:04 GÜNCELLEME 08.09.2022 18:10 SİNEMA
Çocuklar bu filmi çok sevecek: TRT ortak yapımı "Tay" vizyona giriyor
Çocuklar bu filmi çok sevecek: TRT ortak yapımı "Tay" vizyona giriyor

TRT ortak yapımı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle hazırlanan “Tay” izleyicilerle buluşmak için gün sayıyor. Animasyon türündeki yerli sinema filminde, Hz. Muhammed’in İslam tarihinin dönüm noktası olan “Hicret” yolculuğu anılarıyla heyecan dolu bir hikâye konu ediliyor.

TAY'IN ÇÖLDEKİ HEYECAN DOLU MACERASI

Filmde, annesini arayan safkan bir tay olan Riyah’ın, peşindeki hırsızlardan kaçarken tanıştığı ihtiyar deve Jabal ile birlikte Medine’ye doğru çıktığı yolculuğun hikâyesi anlatılıyor. Heyecan ve macera dolu çöl yolculuğu, Hicretleri boyunca Hz. Muhammed ile Hz. Ebu Bekir’i takip eden Jabal’ın anılarını hatırlamasıyla bambaşka bir hikâyeye dönüşüyor.

Hz. Muhammed’in hayatındaki en önemli olaylardan biri olan Hicret’i konu edinen 3D animasyon türündeki sinema filmi, masal tadındaki anlatımıyla özellikle okul çağındaki çocuklarda fedakârlık, umut ve sevgi gibi kavramların pekiştirilmesini, çocuklara peygamber sevgisinin aşılanmasını hedefliyor.

Filmin yönetmenliğini TRT Çocuk’un çevreci kahramanı “Kaptan Pengu ve Arkadaşları”nın yapımcısı Nurullah Yenihan, senaristliğini Betül Yağsağan Birgören, yapımcılığını ise Mustafa Emre Tülün üstleniyor. Duygu dolu hikâyesiyle beyaz perdeye çıkmaya hazırlanan filmin müzikleri ise Burak Çambel imzalı.

TRT Çocuk’un uzman psikologları, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörlerinin katkılarıyla hazırlanan yeni sinema filmi “Tay”, 23 Eylül’de sinemalarda izleyiciyle buluşacak. Animasyon film, İngilizce ve Arapça dil seçenekleriyle birçok ülkede vizyona girecek.

KAYNAK : Haber7
Mustafa Civan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Mustafa Civan
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • beyza 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapın lütfen, LBGT lerin reklamları yapılana kadar Peygamberimi anlatın çocuklarımıza, ne kadar eksik kaldık Allahım...
    Cevapla
  • Cihan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok Sevindim. Inşaallah Devamı gelir. Fragmanı Güzel.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Niçin sinemalar. Her çocuk izlesin. Yayınlayın TRT de. Sine A ile anlaşacağına TRT ile anlaş. Tekrar tekrar yayınla
    Cevapla
  • AYBİKE 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende bile merak uyandırdı mutlaka izleyeceğim ve umarım buna benzer animasyon içeriklerimiz ilerleyen zamanlarda çizgi film olarak da boy gösterir. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
    Cevapla
  • tarafsız 1 yıl önce Şikayet Et
    cok gec kalınmış bir proje..kesinlikle devamı gelmeli ve çeşitlendirilmeli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR