Beyoğlu Sinema ve Oyunculuk Akademisi ilk mezunlarını verdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilk kez düzenlenen, Akademi Beyoğlu Gençlik Merkezinde 2022 Kasım ayında başlayan Beyoğlu Sinema ve Oyunculuk Akademisi dün akşam gerçekleşen programda ilk mezunlarını verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2023 16:22 GÜNCELLEME 12.06.2023 16:22 SİNEMA
Beyoğlu Sinema ve Oyunculuk Akademisi ilk mezunlarını verdi
Beyoğlu Sinema ve Oyunculuk Akademisi ilk mezunlarını verdi

Sunuculuğunu Ahmet Arı’nın yaptığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Sami Kuşçu, Beyoğlu İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Metin Albayrak, Akademi Beyoğlu Gençlik Merkezi Müdürü Eşref Gürsul, medya, sinema ve sanat camiasından birçok önemli ismin yanı sıra akademi öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen Gala ve 1.Dönem Kapanış Gecesi büyük bir coşku ve heyecanla icra edildi.

Programda ilk söz alan Gençlik Merkezi Müdürü Eşref Gürsul;

‘’Bugüne kadar bakanlığımızın destekleri ile medya alanında ülke genelindeki tüm gençlik merkezlerine örnek olacak şekilde çok nitelikli birçok proje hayata geçirmemize rağmen sinema alanında böylesine derinlikli bir bir etkinlik ve eğitimi gençlerimize kazandırmamız bizi ayrıca heyecanlandırdı. Sonuçları açısından ilk yılda 4 kısa film üretip, sektörün beğenisine sunmanın, ayrıca gençlik merkezlerimizde üretilen eserlerin bakanlığımız adına festival ve benzeri platformlarda yarışacak olmanın haklı gururunu yaşatırken, bu alanda daha nitelikli projeler hayata geçirmemiz noktasında sorumluluk yüklüyor’’, dedi.

Gürsul’dan sonra sahneye davet edilen Gençlik ve Spor Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Sami Kuşçu;

‘’İlklerin her zaman çok önemli olduğunu, ilk dönemden Akademi Beyoğlu Gençlik Merkezi’nin hem kendini hem diğer tüm Gençlik Merkezlerimizi şevk ve gayrete getirecek şekilde çıtayı üst noktaya koyarak tatlı bir rekabet başlattığını, Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak bu güzel hizmet ve projelerin gençlerimize kazandırılması hususunda Osman Aşkın Bak Bakanımızın çok kararlı ve iradeli bir duruş gösterdiğini, bu yönde kendilerine de aynı hizmet ve desteklerin verilmesi hususunda telkinler verdiğini, dolayısı ile gençlerimizin meşru ve 21 yy ihtiyaçlarına cevap verecek proje ve hizmet taleplerine her daim destek vereceklerini’’ ifade etti.

Oyunculuk ve Sinema olmak üzere 2 ayrı atölye de 60 a yakın genç sinemacı adayı, Pratik Sahne ve Oyunculuk Eğitimi, Senaryo Yazarlığı, Yönetmenlik, Görüntü Yönetmenliği ve Sinematografi, Kurgu-Montaj-Ses-Işık Teknikleri Eğitimleri, Dramaturji, Yapım-Set ve Uygulama Eğitimleri aldılar.                                                                           

Ayrıca senaryolarını kendilerinin yazıp, yine kendilerinin oynayıp kurguladıkları 4 kısa film ile aldıkları eğitimleri taçlandırdılar.

6 ay süren eğitimlerin kamera arkası ve tanıtım kolajlarının yanı sıra üretilen 4 kısa filmin de gösterimlerinin yapıldığı programda, öğrenciler, oyuncular ve eğitmenler ve akademiye katkı sunanlara plaketler, bitirme sertifikaları ve deprem bölgesinde adlarına dikilen ağaç fidan sertifikaları takdim edildi.

Yönetmenliklerini Aleyna KELEŞ ve Esmanur EK  yaptığı ‘’İnsanın kendini araması, kendini sorgulaması, kendini bulmasını anlatan’’ ANAHTAR kısa filmi,

Gülcan KARAHAN,Betül Zehra DARCAN birlikte yönettiği ‘’Hayattaki tercihlerimizi, tercihlerimizin sonuçlarını anlatan’’ BİR ŞEY OLMAZ kısa filmi,

Hasib MANSOORİ, Gözde IŞIK, yönetmenliklerini yaptığı ve ‘’Küçük bir kız çocuğunun sorunlu bir aile içerisindeki yalnızlık ve zor yaşamını işlediği’’ BENİM GÜZEL ARKADAŞIM kısa filmi ve

Sena OMAÇ, Leyla OĞHAN yönetmenliklerini yaptığı ‘’Hayatımızın içinde önceliklerimiz ve ihmallerimizin anlatıldığı’’ ÖĞLEDEN SONRA Kısa Filmi gösterimlerinin akabinde, Senarist, Yazar, Ayşe Şener, Beyoğlu İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Metin Albayrak, Aktör Ressam Haydar Şişman, Yönetmen Tülay Gökçimen tarafından yönetmenler plaket ile onurlandırıldılar.

Gala ve Kapanış programı önce Oyunculuk Atölyesi sonra Sinema Atölyesi öğrencilerinin Akademi Eğitmenleri ve Sinema Yazarı, Romancı ve Festival Direktörü Suat Köçer’in ellerinden aldıkları akademi bitirme sertifikaları, isimlerine dikilen fidan sertifikalarının da takdimi ve aile fotoğrafı ile nihayete erdi. 


Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Merve 1 hafta önce Şikayet Et
    Radyo, televizyon, sinema, tiyatro, sanat önemli bir tebliğ ortamı sunar. Değerlendirmek gerekir. Gençleri de desteklemek gerekir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR