Yeşilçam'ın kötü adamı hayatını kaybetti!

Türk Sineması'nın kötü adamı Hikmet Taşdemir, bir süredir tedavi gördüğü Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 82 yaşında hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2024 21:43 GÜNCELLEME 25.01.2024 22:29 SİNEMA
Yeşilçam'ın kötü adamı hayatını kaybetti!
Yeşilçam'ın kötü adamı hayatını kaybetti!

Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Taşdemir, durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakım servisine alınmıştı.

Siyah deri eldivenleri, füme pardösüsü, güneş gözlükleriyle hafızalarda yer edinen, Türk Sineması'nın kötü adamı Hikmet Taşdemir 82 yaşında hayatını kaybetti. Silivri'de yaşayan Taşdemir rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Taşdemir bugün saat 15.05 sıralarında tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yeşilçam filmlerinin vazgeçilmez 'kötü adamları' arasında yer alan oyuncu Hikmet Taşdemir, Kemal Sunal'ın oynadığı 'Korkusuz Korkak' filmindeki Gaddar Kerim rolüyle hafızalara kazınmıştı.

HİKMET TAŞDEMİR KİMDİR?

1942 yılında Erzurum’da Astsubay bir ailede doğdu. Taşdemir, askeri okul sınavları kazandı ancak yarıda bırakarak bir fabrikada çalışmaya başladı. Burada çalışırken bir parmağını makinaya kaptırmıştı. Daha sonra Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde çalışmaya başladı. Burada bir gün tesadüfen Yılmaz Güney ile tanıştı. Güney, Taşdemir'i Umutsuzlar filminde parmaksız adlı kiralık katil rolünde oynatmıştı.

Birçok filmde yardımcı rollerde oynadı. Başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı Korkusuz Korkak filmindeki Gaddar Kerim, Umudumuz Şaban filmindeki Mardinli Arif karakterleri, Tatar Ramazan filmindeki Cıbıl Halil ve Dünyayı Kurtaran Adam filmindeki Sihirbaz rolleriyle hafızalarda yer etti. Sert mizacı nedeniyle çok sayıda filmde kabadayı rollerinde oynadı. Son olarak, Arka Sokaklar dizisinde rol aldı.

YEŞİLÇAM OYUNCULARINA VEFASIZLIK YAPILDIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Ünlü sanatçı Hikmet Taşdemir, 9 Nisan 2022'de DHA'ya yaptığı açıklamada Yeşilçam oyuncularına vefasızlık yapıldığını belirterek, "Günümüz sinema sektöründe saygı da yok. Bizim gibi oyunculara da efsane yönetmenlere de saygı gösterilmiyor. Çok kıymetli yönetmenlerimiz, Arif Memduh Ün, Natuk Baytan, Osman Fahir Seden, Kartal Tibet, Remzi Jöntürk. Bu isimleri anmadan geçersem çok ayıp olur, Allah rahmet eylesin. Bizler olmasak siz kimsiniz ne olurdunuz. Yumruğu yiyen ben, hiç bahsedilmeyen ben. Birgün Erol Taş'dan, Hayati Hamzaoğlu'ndan, Kazım Kartal'dan hiç bahsedildi mi? Hangi kanalda bunların ölüm yıl dönümlerinde bahsettiler" sitem etti.

KAYNAK : DHA, İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • aksaray 1 ay önce Şikayet Et
    yeşilçamın kuruluşundan bu güne kadar yönetimi idaresi uygulaması layık çağdaş ilerici ve aydın kişilerce yürütüldü . maalesef yeşilçama emek veren garibanların hiç hayat güvencesi olmadı ve sonları hep açlık yokluk ve sefaletle geçmiş oldu. ama ağa babaları hep köşeyi döndüler.
    Cevapla
  • AdanaLıKardeşiniz 3 ay önce Şikayet Et
    Kalplerde yaşayacaklar ismen her zaman saygı sevgi rahmetle anacağız üzgünüm Allah rahmet eylesin yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum .
    Cevapla
  • Kadir Efe 3 ay önce Şikayet Et
    Senin kalite standartına tüküreyim.
    Cevapla
  • Aaa 3 ay önce Şikayet Et
    Hayatı nerde bulmuştu ki, Kaybetmiş.. Yazık emanete sahip çıkmamış...
    Cevapla
  • Cenk 3 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR