"Çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim" uygulamaları

Sinop Emniyet Müdürlüğünce "Çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim" uygulamaları gerçekleştirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2018 16:30 GÜNCELLEME 08.02.2018 16:30 GÜNCEL
"Çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim" uygulamaları
"Çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim" uygulamaları

İl Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve üniversite çağındaki çocuk ve gençlerin başta uyuşturucu madde olmak üzere, terör kaynaklı ideolojik faaliyetler ile her türlü zararlı faktörden uzak tutulması amacıyla çeşitli denetimler yapıldığı belirtildi.

Bu kapsamda, 101 personelin katılımıyla oluşturulan karma ekipler tarafından il ve ilçe sorumluluk bölgelerinde bulunan okul ve yurt çevreleri, umuma açık yerler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, oyun salonlarının denetiminin yapıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bin 146 kişinin GBT kayıtları sorgulanmış, 113 kahvehane, 63 tekel büfesi, 31 içkili yer, 11 iddia ve ganyan bayisi, 81 internet kafe ve oyun salonu, 138 park bahçe ve metruk bina, 116 servis aracı ve 46 araç denetlenmiştir. 3 kişinin GBT sorgusunda arandığı tespit edilerek adli mercilere sevk edilmiştir. Bir kişiye 5326 sayılı kanunun ilgili maddesi uyarınca yasal işlem, 4 okul servis aracına çeşitli ihlallerinden dolayı, bir iş yerine de 4207 sayılı kanunun ilgili maddesi uyarınca yasal işlem uygulanmıştır. Geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimizin huzur ve güvenliğine yönelik denetimlerimiz aralıksız ve kararlılıkla devam edecektir."


KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR