Pes dedirten emlak dolandırıcılığı! Aynı evi 14 kişiye kiraladı

Sinop'ta 14 kişi aynı ev üzerinden dolandırıldı. Emlak alım-satım ve kiralama işiyle uğraşan G.K. isimli bir şahıs, aynı evi 14 kişiye kiralayarak komisyon aldı. Gözaltına alınan G.K., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2022 13:01 GÜNCELLEME 22.10.2022 14:06 ÜLKE'DE BUGÜN
Pes dedirten emlak dolandırıcılığı! Aynı evi 14 kişiye kiraladı
Pes dedirten emlak dolandırıcılığı! Aynı evi 14 kişiye kiraladı

Sinop'ta yaşanan olayda, emlak alım-satım ve kiralama işiyle uğraşan G.K. isimli şahsın, aynı evi 14 farklı kişiye kiraladığı iddia edildi. Yapılan şikayetler üzerine polis tarafından gözaltına alınan emlakçı, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AYNI EVİ 14 KİŞİYE KİRALAYIP DOLANDIRMIŞ

İddiaya göre şahıs, bazı ikametleri ev sahiplerinin bilgisi dışında 14 ayrı kişiye kiraladı. Ayrıca satış vaadiyle bir arsa üzerinden yine çok kez kapora alarak vatandaşları mağdur etti.

YABANCI EMLAKÇI SAYISINDA ARTIŞ

Sinop Adliyesi’ne çıkarılan şüpheli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Türkiye’den özellikle İstanbul’dan konut alanların sayısında artış dikkat çekiyor. Yabancı müşterin sayısı artarken yabancı emlakçı sayısında da artış yaşanıyor. Ancak yabancı emlakçıların çoğunun yetkinlik belgesi bulunmamasından dolayı mağduriyetler artıyor.

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR