Çayın tadını kaçıran dava!

ÇAYKUR'un Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinin filmlerdeki sahnelerini kullandığı ve beğeni toplayan reklamı mahkemelik oluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2016 09:01 GÜNCELLEME 06.05.2016 10:31 Şirketler
Çayın tadını kaçıran dava!
Çayın tadını kaçıran dava!

CAYKUR'un Kemal Sunal, Sadri Alışık, Adile Naşit, İlyas Salman ve Zeki Alasya gibi Yeşilçam yıldızlarının oynadığı filmlerde çay içtikleri sahnelerden olşturduğu reklam filmi mahkemelik oluyor. Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal, Sadri Alışık'ın oğlu Kerem alışık ve Zeki Alasya'nın kızı Zeynep Alasya, babalarının görüntülerinin kendilerinden izinsiz olarak kullandığı için ÇAYKUR, Dijital Sanatlar ve Fanatik Film'e dava açmaya hazırlanıyor. Kerem Alışık, "Keşke bize haber verilseydi; görüşümüz alınsaydı. Daha nezaketli davranılsaydı ama yapılmadı" dedi.

4 ay teknik inceleme yapıldı

Reklam filmiyle yeni nesillerin Yeşilçam'ı tanımasını sağladıklarını söyleyen Dijital Sanatlar Başkanı Mustafa Uslu "Biz filmi yayına vermeden önce hukukçularla dört ay boyunca istişarede bulunduk. Görüntüler öyle satın alındı. Necdet Arkın yılardır bu filmleri eser işletme belgesiyle bütün kanallara satıyor. Ali Sunal, Kerem Alışık o zaman neredeydi? Bu reklam filmiyle ilgili sosyal medyada bir tane bile olumsuz yorum yok. Varisler para derdine düşeceklerine işin bu yönünü takdir etmeli. Para konuları çözülür" diye konuştu.

Fanatik Film'in sahibi Necdet Arkın ise "Özellikle Kemal Sunal'ın ailesi anlamsızca sürekli bu konuda dava açıyor. Bu eserlerin sahibi yapımcıdır, oyuncuların yasal hakları bulunmuyor. Bu kötü niyetli insanlarla uğraşmaktan bıktık" şeklinde konuştu.

KAYNAK : YENİ YÜZYIL
YORUMLAR 5
  • osmanlı torunu 23 7 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeye veren cahiller babalarının yeni nesiller tarafından tanıtıldığına sevinmiyor, çaykurdan para koparmak için dava açtıklarını düşünüyorum.Bunlar bu tarafa bak desen senden para isteyen aç gözlü insanlar.Ben olsam reklamı kaldırırım bir kuruş vermem bu fırsatçılara.
    Cevapla
  • dELİ.dOLU 7 yıl önce Şikayet Et
    bu %1000000 yerli ve milli sanatcılarımıza reklam düşünen yorumluyan yazan töneten kısacası 7,den 77,ye emeği deçen herkese"CANDAN YÜREKTEN ÇOOKK AMA ÇOOKK TEŞEKKÜR"ederimmm..,tek kelime ile"MUHTEŞEM ÖTESİ"unutmadan reklamlarda gördüğümüz hayatını kaybetmiş olan"SANATCILARIMIZA"hazreti ALLAH,ımdan gani gani gani rahmet eylesiinnn..,"BÜYÜK İNSANLAR"...,
    Cevapla
  • SCAcd 7 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm yıldönümlerinde veya bir hastalık esnasında bu sanatçılar türkiyeye malolmuş, medya neden sahip çıkmaz diye yırtınanların asıl derdinin para kazanmak olduğu buradan anlaşılıyor.
    Cevapla
  • yalçın 7 yıl önce Şikayet Et
    Size para verseydiler acaba böyle düşünür muydunuz
    Cevapla
  • tachiwaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Kemal SUNAL'ın çocuklarıda aptal çıktı. Babam Tv.ye çıktı para, Reklam yaptı para, Çay işti para, etti para, yedi para olur mu böyle yaa.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR