TAV bir ülkeye daha açıldı

TAV Havalimanları’nın iştiraki BTA, Zagreb Havalimanı’ndaki ihaleyi kazanarak Hırvatistan'da da operasyona başladı

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2016 11:55 GÜNCELLEME 01.08.2016 11:55 Şirketler
TAV bir ülkeye daha açıldı
TAV bir ülkeye daha açıldı

Zagreb Havalimanı’nda yiyecek içecek için yedi noktayı devralan BTA, 2017’de açılması planlanan terminalle birlikte toplam 16 noktayı işletmeye hazırlanıyor.

BTA ayrıca başta Hırvatistan’ın bayrak taşıyıcısı Croatia Airlines olmak üzere havalimanını kullanan toplam 90 havayolu firmasına da uçak içi yiyecek-içecek hizmeti verecek. Yeni terminalin tamamlanmasıyla BTA, 117 kişiye istihdam sağlayacak.
 
BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur “Zagreb, portföyümüzdeki 16. havalimanı oldu. Yapılan ihalede en iyi teklifi vererek yiyecek-içecek alanlarının işletmesini 13 yıllığına kazandık. 

BTA olarak sahip olduğumuz deneyim ve yenilikçi iş anlayışımızla bugün dünyanın her yerinde tercih edilen bir şirket haline geldik. Misafirlerimizin farklı ihtiyaç ve beklentilerine uygun konseptler üretiyoruz.” dedi. 

Balkanlar’ın gözde turizm destinasyonlarından Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de yer alan havalimanı 2015’te yaklaşık 2,6 milyon yolcuya hizmet verdi. 2017’de yeni yolcu terminalinin tamamlanmasıyla havalimanının kapasitesinin yıllık 8 milyon yolcuya ulaşması bekleniyor.

Uzmanpara

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR