TAV'dan 'Sabiha Gökçen' hamlesi

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, önümüzdeki dönem için Sabiha Gökçen Havalimanı'nı radarlarına aldıklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2017 15:36 GÜNCELLEME 09.06.2017 15:36 Şirketler
TAV'dan 'Sabiha Gökçen' hamlesi
TAV'dan 'Sabiha Gökçen' hamlesi

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Suudi Arabistan'da 30 yıllık işletme hakkını aldıkları üç havalimanına yapacakları yatırımda büyük ihtimalle yüzde 20 özkaynak, geri kalanı için de Suudi bankalardan kredisi kullanacaklarını söyledi.

Düzenlenen basın toplantısının ardından Reuters'ın sorularını yanıtlayan Şener, Suudi Arabistan'da ortakları ile birlikte 400 milyon dolar tutarında yatırım yapacaklarını belirterek, "Suudi Arabistan'da ihalesini aldığımız üç havalimanının finansmanı için Suudi bankalarla görüşüyoruz, bankalar çok istekli. Muhtemelen yüzde 20'si özkaynak, gerisi proje finansmanı olur" dedi.

TAV Havalimanları Holding yüzde 50 ortağı Al Rajhi Holding Group ile birlikte Yanbu, Qassim ve Hail havalimanlarının 30 yıl süreyle işletmesi için sözleşme imzaladığını bugün açıkladı. Ortaklık havalimanlarına 400 milyon dolar yatırım yapacak. 

Şener ayrıca Sabiha Gökçen havalimanı ile ilgilendiklerini tekrar belirterek, "Malaysia Airports Holdings'in yüzde 30 ile yüzde 49 arası hisse satacağı yönünde duyum alıyoruz, bankaya yetki vermişler. Hesabımızı yaparız, finansal modelimizi kurarız, ama çok yüksek fiyatlar ortaya çıkarsa ilgilenmeyiz" 
dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR