Yetiştiği yeri görenler hayrete düştü

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yol ortasında yetişen karpuz görenleri hayrete düşürüyor. Karpuza ilginin büyük olduğunu belirten Doğan Uğur, “Yol ortasında karpuzu görünce fotoğraf çekiliyorlar.” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2024 12:57 GÜNCELLEME 25.09.2024 13:21 ÜLKE'DE BUGÜN
Yetiştiği yeri görenler hayrete düştü
Yetiştiği yeri görenler hayrete düştü

Sivas'ın Şarkışla ilçesi Kayalıyokuş Mahallesi'nde ara sokakta yol üzerinde yetişen karpuz hayrete düşürdü. Karpuz yetişmesine elverişli olmayan bu bölgede kendiliğinden çıkan karpuz, çevre sakinlerinin dikkatini çekti. Durumu fark eden ilçe sakini Doğan Uğur ve arkadaşları, karpuzun etrafını kaldırım taşlarıyla çevirerek koruma altına aldı. İlk başta ne olduğu anlaşılmayan bitki, sulandıkça karpuza dönüştü.

"KALDIRIM TAŞLARIYLA ETRAFINI ÇEVİRİP KORUMA ALTINA ALDIK"

Karpuzun etrafını kaldırım taşlarıyla çevirip koruma altına aldıklarını söyleyen ilçe sakinlerinden Doğan Uğur, “Burada yeşillik olduğunu gördük. Sonradan filizlenmeye başlayınca karpuz olduğunu anladık. Kaldırım taşlarıyla etrafını çevirip koruma altına aldık. Şuan büyümesini bekliyoruz. Arkadaşlarla burada otururken baktık ki filizlenme var burada suladık bir müddet, sonra karpuz olduğunu fark ettik. Görenler şaşırıyor tabii ki. Yol ortasında karpuzu görünce fotoğraf çekiliyorlar.” dedi.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • ihsan 5 saat önce Şikayet Et
    Yüce ALLAH ol dediyse gerisi teferruattır. İllaki olur. Suphanallah.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR