Kılıçdaroğlu Beştepe'ye çıkacak mı?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gidip gitmeyeceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2015 14:07 GÜNCELLEME 18.08.2015 14:41 SİYASET
Kılıçdaroğlu Beştepe'ye çıkacak mı?
Kılıçdaroğlu Beştepe'ye çıkacak mı?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı’nın hükümet kurma görevini CHP’ye vermesi durumunda Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gitmesi gerekliliğiyle ilgili, Kılıçdaroğlu’nun duyguları ile devlet işlerini birbirine karıştırmayacağını belirtti.

Erken seçimin Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülük olduğunu savunan Engin Altay, “Erken seçimde oyunu artıracak tek parti CHP, bunu bilerek, buna rağmen bunu söylüyorum. Çünkü başından beri CHP’yi düşünmedik, Türkiye’ye düşündük. Onun içinde önce Türkiye dedik” diye konuştu.

“BİZ İSTERİZ Kİ UZUN VADELİ BİR KOALİSYON HÜKÜMETİ OLSUN”

CHP’nin koalisyonu kurmak ile görevlendirilmesi durumunda CHP’nin nasıl bir yol izleyeceğini açıklayan Engin Altay, “Zaten 39 günü kaybetmişiz, yeniden AKP ile oturmaya gerek var mı bilemem. Olması gereken burada MHP ve HDP’nin desteğini alarak bir CHP azınlık hükümetidir. Elbette öncelikle MHP’ye koalisyon teklifi götüreceğiz. Bizim amacımız, bizim başkanlığımızda Türkiye’yi seçime götürelim değil. Mümkünse bir koalisyon hükümeti kurmak, bu konuda matematiksel olarak imkan var. Bahçeli’nin bu konudaki tavrını görüşünü almamız ve ölçmemiz lazım. Biz isteriz ki uzun vadeli bir koalisyon hükümeti olsun. Bu olmuyorsa CHP’nin kuracağı bir azınlık hükümeti ile Türkiye erken seçime gitmeli. Başka bir seçenek yok. Diğer bir seçenekte 116. maddeye göre Cumhurbaşkanınca görevlendirilecek bir başbakan tarafından kurulacak bir hükümettir. O hükümete hem MHP hem HDP üye vermeyeceklerini sanıyorum açıkladılar. İki muhalefet partisinin üye vermediği bir noktada ve ağırlıklı olarak AKP’nin üyelerinde oluşacak bir hükümette biz payanda olarak bulunmayı arzu etmeyiz ama nihai kararı MYK’mız verir” şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU DUYGUSAL DAVRANMAZ"

“Hükümet kurma görevini almanız için saraya gitmeniz gerekiyor. Bu durumda ne yapacaksınız?” sorusuna ise Altay, “Hükümet kurma görevi ile ilgili bu anayasanın amir bir hükmüdür. Kılıçdaroğlu duyguları ile devlet işlerini birbirine karıştırmayacak kadar tecrübeli bir siyaset adamıdır. Yeter ki Cumhurbaşkanı ‘bir istişari görüşmeler yapacağım’ adı altında son 6 günü de çalmasın, böyle bir endişe benim yok, ama kamuoyunda görüyorum” ifadeleriyle cevap verdi.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Yavuz Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Vallaha yılın resmi olur
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Çıkmaz ve çıkmamalı, kirletir orayı çünkü !
    Cevapla
  • emin 8 yıl önce Şikayet Et
    chp ne kadar komık uyelerden olusuyor acaba kendı soyledıklerıne ınanıyorlar mı
    Cevapla
  • KALAŞNİKOF 8 yıl önce Şikayet Et
    hani gitmezdi külliye ye yaaa işte sizin kılıçdaroğlunuz böle bi adam
    Cevapla
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan Kılıçdaroğlu'na tükürdüğünü ikinci kez yalamış olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR