"Anneliği reddetmek insanlıktan vazgeçmektir"

KADEM açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini asla kabul etmediğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2016 16:13 GÜNCELLEME 05.06.2016 17:00 SİYASET
"Anneliği reddetmek insanlıktan vazgeçmektir"
"Anneliği reddetmek insanlıktan vazgeçmektir"

KADEM hizmet binası açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Güçlü aileler güçlü milletler doğurur' vurgusu yaparak kadının toplumdaki öneminin altını çizdi. Türkiye'de kadınların iş hayatında 'üretimin gizli kahramanları' olduğunu belirten Erdoğan, "Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır.  Anneliği reddeden bir kadın eksiktir, yarımdır. Anneliği reddetmek insanlığın yarısından vazgeçmektir.. İş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini kesinlikle kabul etmiyorum" dedi.

Erdoğan, Ramazan ayı öncesinde imkanı olanların mutlaka sofrasını fakir fukara ile paylaşmasını tavsiye ederken "Ramazan midemizi aç bırakmak değil, gönlümüzü alabildiğince doldurmak demektir. " dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Kadın ve demokrasi derneği kadın haklarıyla ilgili çalışmaları ile kendine öncelik edinmiştir. Kadın demek insanlığın ta kendisi demektir, kadın yoksa insan da yok.

GİZLİ KAHRAMAN KADINLAR

Türkiye hedefleri büyük olan bir ülkedir. Enerjimizi ve potansiyelimizi yüzde yüz değerlendirmemiz gerekiyor. Kadınların üretimde gizli kahramanlar olduğunu biliyoruz.Kamuda, özel sektörde, siyasette kadınlarımız çok önemli görevler üstleniyor. İstihdama katılan kadınlarımızın sayısı her geçen gün artıyor.Evinin hanımı ve çocuklarının annesi olarak zaten çok önemli görevler üstlenen kadınlar artık iş dünyasında da kendilerini gösteriyor. 

ANNELİĞİ REDDEDEN KADIN EKSİKTİR, YARIMDIR

Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır. Çalışıyorum diye annelikten kaçan bir kadın aslında kadınlığı reddediyordur. Anneliği reddeden bir kadın eksiktir, yarımdır. Kadın insanın yarısıdır o yarısı olmazsa insan da olmaz. Anneliği reddetmek insanlığın yarısından vazgeçmektir. Anne olmazsa insanlık olmaz. Bunun için her fırsatta en az 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorum. Bunu ben söylemiyorum. Rabbim emrediyor. 

KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUM

Güçlü aileler, güçlü milletleri doğurur. Biz kadınları destekleyen yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. İş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini kesinlikle kabul etmiyorum. Ben hayırlı evlatla yetiştirilmesi konusunda kadınlarımıza güveniyorum. KADEM'in kadınları bu doğrultuda teşvik edilmesine öncülük edeceğine inanıyorum.

SOFRAMIZI MAZLUMLARLA PAYLAŞAMIYORSAK...

Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan bize sorumluluklarımızı hatırlatması yönünden ayrı bir önemlidir. Soframızı gariban ile paylaşamıyorsak Ramazan'ın anlamını anlayamamışızdır. Olması gereken nedir fakir fukara ile bir araya gelebilmektir.Bugün ülkemizde 3 milyon mülteci var. Haziran sıcağında emeği ile ailesinin nafakasını kazanmak için sokakta, tarlada çalışan kardeşimiz var. Ramazan sofralarının asıl hak edenleri bunlardır. İmkanı olanlar için söylüyorum, eğer her gün sofralarımızı bu insanlarla paylaşmıyorsak, mazlumların yüzünü güldüremiyorsak Ramazan'ı hakkı ile yerine getiremiyoruz demektir.Ramazan midemizi aç bırakmak değil, gönlümüzü alabildiğince doldurmak demektir. 

YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • hanife 7 yıl önce Şikayet Et
    ama bunu destekleyecek çalışma saatleri yok. bir memure aksam bes bucuğa kadar çocuğunu göremiyor. bayanlara esnek çalışma saatleri, evde çalışma avantajı, yarın gun çalışma gibi şartlar getirilmeli... söylemekle olmaz icraat lazım
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    doğru lafa ne denir
    Cevapla
  • hanzala 7 yıl önce Şikayet Et
    bugüne kadar yapılanlar hep savunduğunuzun aksini destekleyen şeylerdi sayın Erdoğan. çok geç kalınmış bir söylem. zararın nersinden dönülse kardır amadaha evlenmeden ayrılırsa eli iş tutsun diye kariyer yapan kızlarımızdan söz ediyoruz. kadın özgürlüğü diye diye nesil yetiştiren annelerin soyu tükendi. abartısız söylüyorum dindar kesimin yüzde 90'ı feminist ve yarısı bunun farkında bile değil. kadınları miting diye sokaklara döküp bar bar bağırtırken (taaa refah partisi döneminde ve sizin önerinizle) işin bu noktalara geleceğini hesap etmeliydiniz.15-25 yaş kayıp nesil artık en azından bi sonraki nesil için müslümanca adımlar atılmalı
    Cevapla
  • sadık 7 yıl önce Şikayet Et
    bir akp li olarak söylemeden geçemeyeceğim. her alanda kadın istihdamını arttırma çabası ile kadından hem çalışması, 4 çocuk doğurması ve de çocuklara ve evine çok iyi bakması arasındaki çelişkiyi ironiyi söylemek isterim. bende şunu diyorum çalışan bir kadın her zaman eksik, yarım oluyor malesef. gerçekten çalışan kadın çok yoruluyor. nacizane önerim, ev hanımlarına maaş bağlansın, o verilen maaş kira ve faturaları ödese, erkeğin getirdiği para da yeter ALLAHIN izniyle. ve de kadın gül gibi evlatlar yetiştirir ALLAHIN izniyle. ve de çalışmayan her kadının yerine evli bir erkek girse, işsizlik de minimize olur ALLAHIN izniyle. benden bu kadar.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    kusura bakmada sadık çocuğunu yetiştirmek ve Allahın emri olan kocasına hizmet etmek için maaş alan kadının yetiştirceği çocuklarda olsa olsa kapitalist olur. onun yerine vergileri makul seviyeye çekseniz, özelleştirdiğiniz ve milletin kanını emen elktrik doğalgaz gibi dağıtım kurumlarını tekrar devlet bünyesine alsanız desen, daha mantıklı bir öneri olurdu.
    Cevapla
  • Ayşe Yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Çevremde gördüğüm erkeklerin çoğu okadar tembel, uyuşuk ki inanamıyorum. Memleket bu erkeklere kalırsa battık demektir. Ben çalışıyorum, çocuk yapıyorum, evi çekip çeviriyorum, doğum izninde yüksek lisans yapıyorum, ingilizcemi ilerletiyorum. Eşimin içini kurtlar yemiş. Allah'tan bi işi var. Kalan bütün vaktinde yatıyor. Gizli kahraman olmak istemiyorum! Kahramanlığım açık açık bilinsin istiyorum! Allah'ın verdiği yeteneği değerlendireyim derken yıpranmayayım, evlatlarım sefil olmasın istiyorum. Çalışma hayatında anne olarak ayrıcalık istiyorum. Okul öncesi eğitim kurumlarının iyi denetlenmesini, kalitesinin arttırılmasını, ilkokullarda tam gün eğitim imkanı olmasını istiyorum.
    Cevapla
  • hakın 7 yıl önce Şikayet Et
    sen zaten sıkıntıya girmişsin.allah hidayet versin.
    Cevapla
  • mehmet balcı 7 yıl önce Şikayet Et
    ilokulda tam gün eğitim.. iyimiş. peki bu çocuk ahlak eğitimini nerden alacak. dinini nerden öğrenecek. neyin zararlı neyin faydalı olduğunu kimden öğrenecek. veya şöyle söyliyim. çocuğunuz namaz kılıyormu? Allah öğretmmenine sormayacak bu çocuk niye beynamaz diye. önceliğiniz kariyerse o çocuklardan bi hayır beklemeyin. kaldı ki türkiye şartlarında müslüman bir kadının çalışması ne kadar uygun. harama bulaşmadan namahreme takılmadan yapılabilecek kaçtane iş var. Allahın emrimi sizin arzularınız mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR