İbrahim Kalın kimdir? Siyasi ve özel hayatı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak atanan İbrahim Kalın kimdir? İbrahim Kalın'ın siyasi ve özel hayatında bilinmeyenler haberimizde.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2016 17:15 GÜNCELLEME 11.06.2016 09:24 SİYASET
İbrahim Kalın kimdir? Siyasi ve özel hayatı
İbrahim Kalın kimdir? Siyasi ve özel hayatı

11 Aralık 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak atanan İbrahim Kalın kimdir?

İbrahim Kalın, 1971 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Eğitim Hayatı

Aslen Erzurumlu olan Kalın, Alanya lisesini tamamladıktan sonra 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu.

İslam düşüncesi ve felsefe sahasında yüksek lisans yapmak için Malezya'daki İslam Üniversitesi'ne giden İbrahim Kalın, 1994 yılında yüksek lisansını bitirip "Mulla Sadra’da Hareket-i Cevheriyye Nazariyesi" başlıklı yüksek lisans tezini tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

1996 yılında ABD'deki George Washington Üniversitesi'nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında Mulla Sadra’nin bilgi teorisi ve anti-subjektivist bir epistemolojinin imkanı üzerine doktora yaptı.

Amerika’daki öğrencilik yıllarında fotografçılıkla ilgilendi ve Washington DC’deki bir müzik grubunda bağlama çalıp ney üfledi.

Kariyeri

Amerika'da College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesinde İslam düşüncesi ve İslam-Batı ilişkileri üzerine dersler verdi.

Felsefe, İslam düşüncesi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda uzmanlaştı. İslam felsefesiyle ilgili İngilizce yayınlanmış bir çok makaleleri bulunmaktadır.

1998 yılında 3 ay Fransa’da dil eğitimi gören Kalın, Kanada, Fransa, İngiltere, İsviçre, Ürdün, İran, Pakistan, İsrail, Bosna, Makedonya ve Hırvatistan gibi ülkelere seyahat etti ve uluslararası konferanslarda tebliğler sundu.

Türkiye’de Dergah ve Divan gibi dergilerde yazıları yayınlandı. 2007 yılında “İslam ve Batı” adı altında İslam felsefesi, İslam-Batı ilişkileri ve Türk dış politikası üzerine yayımlanmış kitabı İstanbul: İSAM Yayınları tarafından yayımlandı.

Bu kitabı ile 'Türkiye Yazarlar Birliği Fikir Ödülünü' kazanmış ve Yunanca ve Arnavutçaya tercüme edilmiştir.

İbrahim Kalın, Japon araştırmacı ve yazar Toshihiko Izutsu’nun "İslam'da Varlık Düşüncesi" ve Şazeli tarikatının Darkaviyye kolunun kurucusu olan Mulay El-Arabi Ed-Darkavi’nin "Bir Mürşidin Mektupları" adlı kitaplarını Türkçe’ye çevirdi.

İbrahim Kalın, aynı zamanda Sabah gazetesi köşe yazarlığı yaptı.

Başarılarıyla dikkat çeken Kalın, Akademik yayınlarının ve yorum yazılarının yanı sıra DİA İslam Ansiklopedisi, MacMillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion, Biographical Encyclopedia of Islamic Philosophy, Holy People of the World: A Cross-Cultural Encyclopedia, Oxford Encyclopedia of the Islamic World ve Oxford Islamic Studies Online gibi ansiklopedik eserlere katkılarda bulundu.

Siyaset Hayatı

2005-2009 yılları arasında (SETA Vakfı) Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın kurucu başkanlığını yaptı.

2009 yılında Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olmasıyla boşalan dış politikadan sorumlu Başbakan Başdanışmanlığına getirildi.

16 Nisan 2011 tarihinde Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliğine atandı.

Kamu Diplomasisi Koordinatörü iken 2 Ağustos 2012 tarihinde Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak atandı!

11 Aralık 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak atandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Cumhurbaşkanı adına açıklama yapabileceği gibi, gerekli hallerde gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunabilecek.

Özel Hayatı

1992 yılında evlenen İbrahim Kalın, bu evliliğinden Rumeysa ve Dilruba adında iki kız çocuğu oldu.

Kitapları

2007 - İslam ve Batı

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    Durustlugunuze ve doğruluğunu inan biriyim görüşmek istiyorum
    Cevapla
  • dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    maşallah hemşerime bir dadaş lık sezmiştim zaten Allah yolunu açık etsin
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    mezhepsiz...
    Cevapla
  • Boz Tepe 8 yıl önce Şikayet Et
    Mübarek ramazan ayında bari gıybet, su-i zan yapmayın kardeşler...
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    bence en iyi tarafı milliyetçi olup laik olmayışıdır ! Türkiyem 100 seneye yakın laikler tarafından sömürülmüş geri bırakılmıştır !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR