Leyla Zana ve Altan Tan nerede?

Geçtiğimiz gün HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 10 milletvekili tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2016 10:35 GÜNCELLEME 08.11.2016 11:26 SİYASET
Leyla Zana ve Altan Tan nerede?
Leyla Zana ve Altan Tan nerede?

Haber7- Analiz

HDP'li vekillerin tutuklanmasına olumlu veya olumsuz her kesimden çeşitli yorumlar geldi. Özellikle iki HDP'li ismin konuyla alakalı sessiz kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

İsimlerden biri 15 yıl önce gözaltına alınıp tutuklanan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana.. Diğeri ise HDP'de sürekli tartışma yaratan HDP'nin Diyarbakır Milletvekili Altan Tan...

Leyla Zana ile HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın arasının bozuk olduğu çeşitli çevrelerde dile getirilmişti. Özellikle Leyla Zana'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptığı olumlu bir konuşma üzerine Demirtaş; "Aramızda Erdoğan seviciler var" demiş ve HDP'de çatlak başlamıştı. HDP'deki bu çatlağın boyutu bugün HDP'li 10 vekilin tutuklanmasından sonra daha da netleşti. HDP'li 10 vekilin tutuklanmasına daha önce benzer süreci yaşamış biri olarak Leyla Zana'nın sessiz kalmayı tercih etmesi HDP'deki yol ayrımını gözler önüne serdi.

ZANA HAKKINDA 7 FEZLEKE VAR

Leyla Zana, anayasa değişikliği ile dokunulmazlığı kaldırılan milletvekilleri arasında yer alıyor. Zana hakkında 7 fezleke var. Ekim ayı başında Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığının, "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla ifade için çağırdığı milletvekilleri arasında yer alıyor.

HDP'Lİ ALTAN TAN SESSİZ

HDP'de siyaset yapmaya başladığı yıllarda HDP'nin arzu ettiği gibi hareket eden ve yeri geldiğinde Kandil'e kadar gidip PKK'lı teröristlerle görüşen Altan Tan da son dönemde partisi ile ters düşen diğer bir isim oldu. "Kürt siyasetinin bir yol ayrımında" olduğunu ifade eden Tan'a Demirtaş'tan tepki gelmiş ve karşılıklı atışmaları uzun bir süre devam etmişti. Geçtiğimiz günlerde HDP'li 10 vekilin tutuklanmasına Altan Tan da tıpkı Leyla Zana gibi sessiz kaldı.

Parti içinde ise bu isimlerin sessizliği tartışma konusu olduğu gibi kamoyu da bu iki ismin tutuklamalar hakkında ne düşündüğünü merak ediyor.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • trf 7 yıl önce Şikayet Et
    mardin belediye baskani ve osman baydemirdende haber yok
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya ABDye ya da Ermenistana gitmişlerdir.
    Cevapla
  • Zil 7 yıl önce Şikayet Et
    Hahaha nerede olacak kandilde teroristlerle olaganustu toplantida
    Cevapla
  • Cengiz44 7 yıl önce Şikayet Et
    Leyla Zana Bunların Atasıdır. Çok Tehlikeli Bir Kadındır. Geçmiştede Meclisten Alınıp Cezaevine atılmıştı. Dikkat Edilmesi Gereken Birisi Avrupada da Ciddi Nufus Sahibi. Diğer Kekodan Bi Halt Olmaz.
    Cevapla
  • Aslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerince akillilar zana sessiz kalip bi de cingen dogusu hoop hdp nin tam basina altan tan in onunu kesmek icin bence altan tan hukumete daha yakon duruyo oteki hic
    Cevapla
  • vitindiş 7 yıl önce Şikayet Et
    hepsi aynı kürt milliyetçisi ve türk düşmanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR