Başbakanlık kalkıyor

AK Parti ve MHP'nin uzlaştığı Anayasa teklifi Meclis Başkanlığı'ndan önce MHP'ye sunuldu. Ayrıntıları netleşen pakette Cumhurbaşkanı yürütmenin başı olacak ve başbakanlık kalkacak

ABONE OL
GİRİŞ 10.12.2016 15:48 GÜNCELLEME 11.12.2016 00:27 SİYASET
Başbakanlık kalkıyor
Başbakanlık kalkıyor

AK Parti ve MHP'nin uzlaştığı yeni Anayasa teklifi ile ilgili geri sayım başladı. Dün TBMM Başkanlığı'na sunulması beklenen ancak gerekçe yazımı nedeniyle bugüne sarkan teklifin son hali MHP'ye sunuldu. Ayrıntıları netleşen pakette Cumhurbaşkanı yürütmenin başı olacak ve başbakanlık kalkacak. Partisiyle ilişiği kesilmeyecek cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisi olacak.

MHP'nin onayından sonra teklif, TBMM Başkanlığı'na sunulacak. Anayasa müzakerelerini yürüten AK Partili Abdülhamit Gül ile MHP'li Mehmet Parsak'ın teklif ile ilgili ortak açıklama yapması bekleniyor.

YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    bence mantıklı bir sistem.
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa ile beraber İdamı ve Vatandaşlıkdan çıkarma yasasını getirin artık! yoksa bu terör durmayacak!
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    2- Bence çok güdük oluyor bu iş. Hani ithal kanunlar ile (medeni özellikle) yönetilmeyecektik? Ben şahsen eğer Sayın Cumhurbaşkanımıza güvenmemiş olmasaydım, (belki ikinci safhada!) asla oy vermezdim. Ama oyum yine de ALLAH'IN izni ile kendilerinedir. Anayasaya değil. Çünkü İSLAM'dan başka bir din ile Yüce ALLAH'IN karşısına çıkmam doğru değil HAK OLAN DA HİÇ DEĞİL! Açın okuyun olmazsa bir daha okuyun. Kalpleriniz mühürlü değil ise anlarsınız.
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    1-Aynen, bye bye. Ama sadece koalisyona mı diyeceğim olmuyor. Yarın Sayın Cumhurbaşkanımızdan sonra bu kez daha önceki olayda olduğu gibi yani HDP, MHP ve CHP'nin birleşerek nasıl ki ekmellettinoğlunu seçtirmek istedikleri gibi yapabilirler. Sistemi öyle bir sıkı şekilde kuracağız ki asla bir daha iç ve dış bedbahtlar ele geçirmeye muafak olamasınlar. Bunun da nasıl olabileceğini buradan yazdık. Ancak dağ ikinci şey Cumhurbaşkanını burada pek güçlü görmüyorum. Ortak olmayacak. Meclisi neden bir çok şeyde ortak ediyorsunuz ki? Başkan kanun çıkaramadıktan sonra neye yarar neye?
    Cevapla
  • GoGo 7 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı uğurlu olsun vatana millete.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR